VRG Djursholm

Om vår skola

Gymnasium

VRG Djursholm ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan. Vi erbjuder en universitetsförberedande undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som du kan utveckla din kreativitet i form av bild, sång, musik eller genom att kanske delta i VRG:s årliga musikal. På skolan finns många idrottslag, som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. Majoriteten av eleverna i Djursholm kommer från norrortskommuner och Stockholm. Elevernas olika erfarenheter bidrar till att skolan är en spännande mötesplats.

Följ oss i social media

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 10 eller info@vrskolor.se

Infokvällar

Kom och träffa rektor, lärare och elever och få svar på alla dina frågor.

Öppet hus

  • 2018-04-25 14.00-17.00
Besök skolan dagtid och upplev VRG-atmosfären.

“Det jag gillar med VRG är att man får jobba hårt samtidigt som man har kul.”

Lea S:t Cyr, ekonomi/ekonomi, VRG Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor
Kara Barker-Åström, rektor Pernilla Hemmingsson och biträdande rektor Isabella Stern.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRG Djursholm består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Djursholm

Skolsköterska


Jessica Berg von Linde
jessica.berg@vrg.se

Skolkurator


Erica Hebbe
erica.hebbe@vrg.se

Specialpedagog


Maria Steinert
maria.steinert@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

Kara Barker-Åström
kara.barker@vrg.se

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Kontakta föräldraföreningen direkt om du är intresserad av att bli medlem!

Skolmat

Klein’s Kitchen lagar maten på plats i vårt stora, fina kök. VRS Samskola och VRG Djursholm äter i samma matsal. Det finns flera rätter att välja på. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata


Vårtermin 2018
  • 9/1 Projekt börjar
  • 24/1 VT2018 börjar
  • v.9 Sportlov
  • v.14 Påsklov
  • 11/6 Studenten kl. 14.00 Utspring
  • 13/6 sommaravslutning för åk 1 och 2
Hösttermin 2018
  • Skolstart HT2018
  • Åk 1 - 20/8
  • Åk 2 och 3 - 22/8

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Design thinking

04.02.2018
– ett sätt att bygga på varandras idéer för att lösa problem och forma en produkt utifrån användarens behov (Guest blogger:  Hanna Forsberg – originally posted on Hannas Skolblogg, here>>) Den här veckan hade Viktor Rydberg Gymnasium (VRG), Dju...
04.02.2018 Läs mer »

Till alla projekt

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Elevhälsan får egen Facebooksida

Elevhälsan  på de olika gymnasieskolorna får nu en egen Facebooksida. Där kan eleverna lätt boka tid, få den hjälp de söker eller gå in och läsa om olika tips och råd som hela tiden uppdateras där. Vi tycker detta är ett bra sätt och ett alternativ för att...
16.04.2018 Läs mer

Stiftelsens styrelse på besök

I torsdags, den 12 april, var det dags för delar av styrelsen att besöka två av de sex skolorna. Denna gång av det gymnasiet på Jarlaplan och högstadiet i Vasastan som fick besök.
16.04.2018 Läs mer

Elever från Odenplan vinner pris på utställningen Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Av över 500 anmälda projekt var det 55 stycken som gick till finalerna i Stockholm. Fyra stycken elever från vårt gymnasium på Odenplan var bland finalisterna, och stod sedan som vinnare i olika kategorier.
26.03.2018 Läs mer

ResearchED 2018 in Haninge

What evidence do we have to guide our work at #VRSkolor? How can we become a part of the conversation between educational researchers and teachers? How do we know when we are doing the right thing? To find the answers to these questions, VR school leaders and VR lead teachers attended ResearchED 2018 in Haninge.
19.03.2018 Läs mer

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Viktor Rydbergs väg 31
182 62 Djursholm