VRG Djursholm

Om vår skola

Gymnasium

VRG Djursholm ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan. Vi erbjuder en universitetsförberedande undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som du kan utveckla din kreativitet i form av bild, sång, musik eller genom att kanske delta i VRG:s årliga musikal. På skolan finns många idrottslag, som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. Majoriteten av eleverna i Djursholm kommer från norrortskommuner och Stockholm. Elevernas olika erfarenheter bidrar till att skolan är en spännande mötesplats.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 10 eller stina.torell@vrg.se
Se gärna filmen där skolans rektor, lärare och elever från alla program medverkar samt följ med på en virtuellt guidad tur i skolans lokaler!

Läsåret

Skolstart (VT-21)

11/01

Projektveckor

11/01 - 22/01

Sportlov

01/03 - 05/03

Studiedag

10/03

Påsklov

02/04 - 09/04

Kristi Himmelsfärd - lovdagar

13/05 - 14/05

Studenten (åk3)

08/06

Skolavslutning

11/06
Välj inriktning och ansök

Digitalt Öppet Hus på VRG Djursholm

 

Medverkar gör skolchef Amanda samt elever och lärare från skolans alla program

1. Ekonomiprogrammet

2. Naturprogrammet

3. Samhällsprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

agnes.rosenqvist

“Jag gick på Sammis innan så jag visste att Stiftelsen Viktor Rydberg gör bra skolor. De har bra lärare och alla elever är fokuserade på skolan. Ingen ser ner på en för att man pluggar. Skolan är öppen och det är bra stämning. Den är liten på ett bra sätt, man vet vem alla är.”

Agnes Rosenqvist, Samhällsvetenskapsprogrammet spetsinriktning engelska, VRG Djursholm

Hampus Wachtmeister

“Det finns ingen kurs som jag inte tycker känns intressant, det är mycket som är relaterat till livet efter gymnasiet. Det känns som att det inte bara är högskoleförberedande utan förberedande för livet som kommer.”

Hampus Wachtmeister, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, VRG Djursholm

Adriana Palomino

“Det bästa med VRGD är att alla lärare är väldigt involverade i elevernas studieliv. Man känner sig alltid trygg med alla lärare, det känns som att de förstår en och det är också väldigt kul att man fördjupar sig väldigt mycket i alla ämnen.”

Adriana Palomino, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Djursholm

Skolledning: Rektor Anna Jaeger och biträdande rektor Björn Olsson.

Läs intervju med Anna Jaeger

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Elevhälsa


Vi på elevhälsan på VRG Djursholm består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Djursholm

Skolsköterska

Ann-Charlotte Wahlberg
ann-charlotte.wahlberg@vrg.se

Skolkurator

Erica Hebbe
erica.hebbe@vrg.se

Specialpedagog

Maria Steinert

maria.steinert@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

Björn Olsson
bjorn.olsson@vrg.se

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Kontakta föräldraföreningen direkt om du är intresserad av att bli medlem!

VRG Djursholms föräldraförening

elevhalsa-vrg-djh

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen, som också delas med VRS Djursholm, finns också ett café.

Alexander Donka

Läsåret


Höstterminen 2020
 • 19/8 Skolstart åk 1
  kl.09.00
 • 21/8 Skolstart åk 2 och 3
  kl.10.00
 • 28/9 Studiedag
 • 26/10-30/10 Höstlov
 • 18/12 Julavslutning
Vårterminen 2021
 • 11/1 Skolstart
 • 11/1-22/1 Projektveckor
 • 1/3-5/3 Sportlov
 • 10/3 Studiedag
 • 2/4-9/4 Påsklov
 • 13/5+14/5 Kristi himmelsfärd- Lovdag
 • 8/6 Studenten åk 3
 • 11/6 Skolavslutning

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Till alla projekt

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 31
182 62 Djursholm