VRG Djursholm

Om vår skola

Gymnasium

VRG Djursholm är stiftelsens första skola som startade 1994. Skolan ligger i en vacker miljö nära bussförbindelser och Roslagsbanan. Vi erbjuder en högskoleförberedande undervisning med kompetenta och engagerade lärare. Du kan välja både teoretiska och kreativa fördjupningskurser och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng för vidare studier. Alla elever erbjuds att läsa Entreprenörskap för att uppmuntra till problemlösning och kreativt tänkande. För dig som efter gymnasiet planerar att söka vidare till universitet, både i Sverige och utomlands, hjälper vår studievägledare gärna till. På skolan finns elevföreningar som exempelvis elevkåren och idrottslaget som deltar i idrottsutbyten med andra skolor i Sverige. Eleverna på VRG Djursholm kommer från ca tio olika kommuner i Stockholmsområdet och elevernas olika erfarenheter gör skolan till en spännande mötesplats.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Gymnasium – Kontakta oss: 08 622 21 10 eller info@vrgdjursholm.vrskolor.se

Välkommen på Öppet Hus onsdag 7 december och 18 januari. Mellan kl 18.00-20.00 har du som går i åk 9 möjlighet att gå runt i våra fina lokaler och träffa lärare och elever. Vi ser fram emot att träffa dig!
Välkommen till vår presentation i aulan som startar kl 18:00.
Anmäl dig till Öppet hus 7 december här.
Anmäl dig till Öppet hus 18 januari här.

Läsåret

Skolstart HT-22 åk 1

17/08

Skolstart HT-22 åk 2 & 3

19/08

Höstlov

31/10 – 04/11

Julavslutning

21/12

Skolstart VT-23

10/01

Sportlov VT-23

27/02 – 03/03

Påsklov VT-23

07/04 – 14/04

Lovdag

01/05

Kristi Himmelsfärd

18/05 – 19/05

Klämdag & Nationaldag

05/06 – 06/06

Studenten VT-23 åk 3

09/06

Skolavslutning VT-23 åk 1 & 2

13/06

Välj inriktning och ansök

Hör och se oss berätta om VRG Djursholm

 

Medverkar gör skolchef Amanda samt elever och lärare från skolans alla program

1. Ekonomiprogrammet

2. Naturprogrammet

3. Samhällsprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

Läs mer i vår broschyr

Digital rundtur i våra lokaler

Följ med in i våra lokaler! Under 2 minuter får du både se och höra om klassrum, korridorer, matsal och andra lokaler som skolans elever spenderar tid i. Rektor Anna Jaeger guidar.

Hampus Wachtmeister

“Det finns ingen kurs som jag inte tycker känns intressant, det är mycket som är relaterat till livet efter gymnasiet. Det känns som att det inte bara är högskoleförberedande utan förberedande för livet som kommer.”

Hampus Wachtmeister, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, VRG Djursholm

agnes.rosenqvist

“Jag gick på Sammis innan så jag visste att Stiftelsen Viktor Rydberg gör bra skolor. De har bra lärare och alla elever är fokuserade på skolan. Ingen ser ner på en för att man pluggar. Skolan är öppen och det är bra stämning. Den är liten på ett bra sätt, man vet vem alla är.”

Agnes Rosenqvist, Samhällsvetenskapsprogrammet spetsinriktning engelska, VRG Djursholm

Adriana Palomino

“Det bästa med VRGD är att alla lärare är väldigt involverade i elevernas studieliv. Man känner sig alltid trygg med alla lärare, det känns som att de förstår en och det är också väldigt kul att man fördjupar sig väldigt mycket i alla ämnen.”

Adriana Palomino, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Djursholm

Skolledning: Rektor Anna Jaeger och biträdande rektor Björn Olsson.

Läs intervju med Anna Jaeger

Elevhälsa


Vi på elevhälsan på VRG Djursholm består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Djursholm

Skolsköterska

Ann-Charlotte Wahlberg
ann-charlotte.wahlberg@vrg.se

Skolkurator

Erica Hebbe
erica.hebbe@vrg.se

Specialpedagog

Maria Steinert

maria.steinert@vrg.se

Ansvarig för Elevhälsa

Karin Granath Nerell
karin.granath.nerell@vrg.se

Alexander Donka

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka
elevhalsa-vrg-djh

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Kontakta föräldraföreningen direkt om du är intresserad av att bli medlem!

VRG Djursholms föräldraförening

elevhalsa-vrg-djh

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen, som också delas med VRS Djursholm, finns också ett café.

Alexander Donka

Läsårsdata


Höstterminen 2022
 • 15/8 Skolstart HT-22 åk 1
 • 17/8 Skolstart HT-22 åk 2 & 3
 • 31/10-4/11 Höstlov
 • 22/12 Julavslutning
Vårterminen 2023
 • 10/1 Skolstart VT-23
 • 27/2-3/3 Sportlov VT-23
 • 7/4-14/4 Påsklov VT-23
 • 1/5 Lovdag
 • 18/5-19/5 Kristi Himmelsfärd
 • 5/6-6/6 Klämdag & Nationaldag
 • 9/6 Studenten VT-23 åk 3
 • 13/6 Skolavslutning VT-23 åk 1 & 2

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Admentum

I Admentum kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen, schema, läsa allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på Admentum

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 31
182 62 Djursholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok