Välkommen till

VRS Sundbyberg

VRS Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna station, Alvik och Sickla, stannar precis vid skolan. Skolan startade hösten 2017 och har i nuläget ca 500 elever i årskurs 7, 8 och 9. Den fina byggnaden genomgick en omfattande renovering under 2017-2019 innan VRS Sundbyberg tillsammans med gymnasieskolan VRG Sundbyberg flyttade in i lokalerna på VR Campus Sundbyberg. Husets karaktär har varsamt bevarats och stora öppna ytor med ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Stiftelsens högstadieskolor präglas av ett nära samarbete mellan eleverna, föräldrarna, personalen och övriga skolor i stiftelsen.

1.

Eleven i centrum, och elevernas måluppfyllelse och välmående ligger till grund för utformningen av verksamheten.

2.

Hjärnan vill ha roligt, undervisningen är stimulerande och skolmiljön inspirerande.

3.

Konst och vetenskap går hand i hand; På VRS lägger du en gedigen grund för studier på gymnasiet, samtidigt som du utvecklar din kreativa förmåga.

Profil hos VRS SUNDBYBERG

Musikprofil

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till VRS Sundbyberg välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet. Du kommer att gå i en klass tillsammans med elever som delar ditt musikintresse. Tillsammans kommer ni att fördjupa er inom instrumentspel, sång, kör, låtskriveri och mycket annat. Ni kommer också att genomföra både mindre och större konserter på skolan under alla tre år. För att bli antagen till Musikprofilen gör du ett färdighetsprov där du visar upp dina förkunskaper. Därefter tar lärarna beslut om vilka som blir antagna.

profil

Ansökan och färdighetsprov

Tillgänglighet

Du kan läsa denna inriktning hos dessa skolor:

Information

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Sundbyberg så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länk här nedan. Observera att färdighetsprovet nedan gäller för VRS Sundbyberg.

Färdighetsprov

Du som har ansökt kommer att bli kallad till ett färdighetsprov där du visar upp dina färdigheter.

Färdighetsprovet till Viktor Rydberg Skola i Sundbyberg kommer att genomföras på skolan i Sundbyberg v.7. Kallelse med tid för färdighetsprov kommer att mailas ut under v.5 till samtliga sökande som anmält sitt intresse via formuläret.

Färdighetsprovet bedöms av skolans musiklärare.

Färdighetsprov VRS Sundbyberg: sång

A

Du ska framföra en låt som du valt själv

Du kan sjunga den a cappella eller få hjälp av juryn med ackompanjemang. Tag i så fall med noter/ackordsanalys. Om du vill kan du även kompa dig själv på valfritt instrument eller sjunga till en förinspelad bakgrund du själv tar med.

B

Obligatorisk låt

Förutom den låt du själv valt ska du också sjunga första versen på Vem kan segla förutan vind. Du kan välja att sjunga a cappella, till eget komp eller till den här bakgrunden.

C

Rytm och gehör

Färdighetsprovet kommer även att innehålla en rytm- och gehörsdel där du ska härma olika rytm- och melodislingor.

D

Valfri del

OM du önskar får gärna du som söker på sång även visa när du spelar ett enkelt komp på gitarr eller piano (valfri låt). Detta är frivilligt och det är inte heller ett krav att du ska kunna sjunga till ditt komp.

Färdighetsprov VRS Sundbyberg instrument: gitarr, bas, trummor och keyboard

A

Du ska framföra en låt som du valt själv

Du framför en låt som du själv har valt. Du kan välja att spela till en bakgrund eller spela själv. Spelar du flera instrument får du gärna visa dina kunskaper på dem också.

B

Obligatorisk låt

Förutom den låt som du själv har valt spelar du också en obligatorisk låt. Gitarrister och pianister spelar komp (ackord) på låten, basister gör en basgång och trummisar hittar ett passande komp till låten. 

Välj ett av nedan två alternativ: 

Love yourself

Million reasons

C

Sångprov

Samtliga sökande gör även ett sångprov. Du ska sjunga första versen på Vem kan segla förutan vind. Du kan välja att sjunga a cappella, till eget komp eller till den här bakgrunden.

D

Rytm och gehör

Färdighetsprovet kommer även att innehålla en rytm- och gehörsdel där du ska härma olika rytm- och melodislingor.

MÖT

Viktor Rydbergs elever

Varför du ska välja

VRS Sundbyberg

Musikprofil på VRSS.

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till våra högstadieskolor välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet.

Pedagogik på VRS.

På Viktor Rydbergs skolor möter eleverna en varierad och omväxlande pedagogik. Våra engagerade lärare har stor frihet att utveckla sina arbetssätt. Upplevelsebaserad inlärning är en del av undervisningen och digitala hjälpmedel ger många möjligheter att individualisera och utveckla pedagogiken, ett område där stiftelsens skolor ligger långt framme.

LOKAL INFORMATION VRS SUNDBYBERG

Läsårstider 23/24

Skolstart VT-24
9 januari

Sportlov VT-24
26 februari-1 mars

Påsklov VT-24
29 mars-5 april

Lovdag
1 maj

Kristi Himmelsfärd
9 maj-10 maj

Nationaldag
6 juni

Skolavslutning VT-24 åk 7 & 8
11 juni

Skolavslutning VT-24 åk 9
12 juni

Skolstart HT-24 åk 7
19 augusti

Skolstart HT-24 åk 8 & 9
20 augusti

Höstlov HT-24
28 oktober-1 november

Julavslutning HT-24
20 december

Lär känna

Skolledningen

Biträdande rektor Matilda Storm, rektor Kajsa Parmell och biträdande rektor Charlotte Sandborgh

Intervju med

Rektor

Kajsa Parmell är en erfaren och engagerad utbildningsledare som har tagit på sig rollen som rektor för Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg sedan skolans start hösten 2019 och sedan mars 2022 även som rektor för Viktor Rydbergs skola Sundbyberg. Hon har en djup förankring i stiftelsen, med tidigare erfarenheter som rektor för Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan mellan 2017-2019, och som biträdande rektor på samma skola. Men det är inte bara på gymnasiet som Kajsa har satt sin prägel; hennes resa inom stiftelsen började som lärare på VRG Jarlaplan redan 2004. Med en imponerande karriär både inom skolvärlden och stiftelsen är Kajsa Parmell en nyckelperson som strävar efter att forma en enhetlig och utvecklande utbildningsmiljö för alla elever på Campus Sundbyberg.

Kontakta

Elevhälsan

Vi på Elevhälsan på VRS Sundbyberg består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Britt-Marie Winell

Skolsköterska
britt-marie.winell@vrskolor.se

Isabel Nyberg

Skolkurator
isabel.nyberg@vrskolor.se

Jessica Johansson

Specialpedagog
jessica.johansson@vrskolor.se

Anna Insulander

Specialpedagog
anna.insulander@vrskolor.se

Anna Schwieler

Speciallärare
anna.schwieler@vrskolor.se

Charlotte Sandborgh

Bitr. rektor ansvarig för Elevhälsa
charlotte.sandborgh@vrskolor.se

Läs mer om

Vardagen på VR

Hall of Fame VRG-musikalen

Sedan 1995 har elever och lärare på Viktor Rydbergs alla gymnasieskolor gått ihop för att tillsammans tolka en musikal. Från…

Årets musikal 2024: SPRING AWAKENING

SPRING AWAKENING VIKTOR RYDBERG GYMNASIUM 13.1-20.1 2024 / Använd vår kampanjkod HAPPYSPRING för att få 30% rabatt vid köp av…

Hitta svar på vanliga frågor

Frågor & svar

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun.

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Våra skolor har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event och projekt under året. Exempelvis skidresa, sommarfest och Nobelmiddag.

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på registreringsdatum och tid. Vi tillämpar syskonförtur på vår skola och förutsättningen är att syskon är folkbokförda på samma adress samt under aktuell tidsperiod kommer att gå samtidigt på skolan. Besked om antagning åk 7 kommande läsår skickas ut digitalt i slutet av december, så se därför till att uppdatera e-postadresser i er ansökan. Antagningen till vår Musikprofil har en separat antagningsprocess med färdighetsprov som genomförs under v. 7.

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på Admentum

Problem med att logga in?

Ta kontakt med support här.

Tveka inte att

Kontakta oss

Kontakt

070-924 03 49
info@vrssundbyberg.vrskolor.se

Adress

Landsvägen 66
172 65 Sundbyberg

Frånvaroanmälan

Frånvaro anmäls
i Admentum

VRS Sundbyberg

Hur ställer jag mitt barn i kö?

Ställ ditt barn i kö till VRS Sundbyberg nedan.