Välkommen till

VRS Jarlaplan

Viktor Rydbergs skola Vasastan flyttade under sommaren 2023 till en vacker skolbyggnad på Kungstensgatan 6. Skolan tar emot omkring 500 elever i årskurs 7-9. Lärare, elever, organisation, pedagogik och kvalitet fortsätter nu att utvecklas vidare. I samband med flytten bytte skolan namn till Viktor Rydbergs skola Jarlaplan. Ett naturligt namnbyte kopplat till adressen. Verksamheten på Viktor Rydbergs skola Jarlaplan präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar, personal och övriga skolor i stiftelsen.

1.

Eleven i centrum, och elevernas måluppfyllelse och välmående ligger till grund för utformningen av verksamheten.

2.

Hjärnan vill ha roligt, undervisningen är stimulerande och skolmiljön inspirerande.

3.

Konst och vetenskap går hand i hand; På VRS lägger du en gedigen grund för studier på gymnasiet, samtidigt som du utvecklar din kreativa förmåga.

Profil hos VRS JArlaplan

Musikprofil

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till VRS Jarlaplan välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet. Du kommer att gå i en klass tillsammans med elever som delar ditt musikintresse. Tillsammans kommer ni att fördjupa er inom instrumentspel, sång, kör, låtskriveri och mycket annat. Ni kommer också att genomföra både mindre och större konserter på skolan under alla tre år. För att bli antagen till Musikprofilen gör du ett färdighetsprov där du visar upp dina förkunskaper. Därefter tar lärarna beslut om vilka som blir antagna.

PROFIL

Ansökan och färdighetsprov

Tillgänglighet

Du kan läsa denna inriktning på dessa skolor:

Information

När du går i musikprofilklass på VRSJ ges du möjlighet att fördjupa dig inom pop- och rockgenrer, både vad gäller sång och instrument. Fokus ligger på att spela tillsammans i ensemble, ibland i helklass, men oftast i mindre ensemblegrupper. Under året deltar alla musikklassers elever i lunchkonserter i matsalen, Luciatåg, samt på våra skolavslutningar. Tillsammans med skolans musiklärare planerar eleverna den repertoar som ska framföras. 

Färdighetsprov

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Jarlaplan så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länk här ovan. Efter kö- och intresseanmälan ska du filma dig själv där du spelar eller sjunger enligt instruktionerna nedan. Gå till sidan Transfer Now och lägg till din inspelade fil/dina inspelade filer. Skriv in mailadressen daniel.gidlund@vrg.se och skicka in för att slutföra ansökan. Du behöver skicka in din fil senast den 21 januari. Besked gällande antagning till musikprofilen skickas ut i samband med sportlovet.

Observera att färdighetsprovet nedan gäller för VRS Jarlaplan.

Färdighetsprov VRS Jarlaplan: sång

A

Du framför en låt som du valt själv. Du kan antingen sjunga till en instrumental bakgrund eller till ett komp.

B

Förutom den låt du själv valt ska du också sjunga första versen på Vem kan segla förutan vind. Du kan välja att sjunga a cappella, till eget komp eller till den här bakgrunden.

Färdighetsprov VRS Jarlaplan instrument: gitarr, bas, trummor och keyboard

A

Du framför en låt som du själv har valt. Du kan välja att spela till en bakgrund eller spela själv. Spelar du flera instrument får du gärna visa dina kunskaper på dem också.

B

Förutom den låt som du själv har valt spelar du också en obligatorisk låt. Gitarrister och pianister spelar komp (ackord) på låten, basister gör en basgång och trummisar hittar ett passande komp till låten. 

Välj ett av de två alternativen: 

Love yourself

Million reasons

C

Samtliga sökande gör ett sångprov. Du ska sjunga första versen på Vem kan segla förutan vind. Du kan välja att sjunga a cappella, till eget komp eller till den här bakgrunden.

MÖT

Viktor Rydbergs elever

Varför du ska välja

VRS Jarlaplan

Musikprofil på VRSJ.

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till våra högstadieskolor välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet.

Pedagogik på VRS.

På Viktor Rydbergs skolor möter eleverna en varierad och omväxlande pedagogik. Våra engagerade lärare har stor frihet att utveckla sina arbetssätt. Upplevelsebaserad inlärning är en del av undervisningen och digitala hjälpmedel ger många möjligheter att individualisera och utveckla pedagogiken, ett område där stiftelsens skolor ligger långt framme.

LOKAL INFORMATION VRS JARLAPLAN

Läsårstider 23/24

Skolstart HT-23 åk 7
21 augusti

Skolstart HT-23 åk 8 & 9
22 augusti

Höstlov HT-23
30 oktober-3 november

Julavslutning HT-23
21 december

Skolstart VT-24
9 januari

Sportlov VT-24
26 februari-1 mars

Påsklov VT-24
29 mars-5 april

Lovdag
1 maj

Kristi Himmelsfärd
9 maj-10 maj

Nationaldag
6 juni

Skolavslutning VT-24 åk 7 & 8
11 juni

Skolavslutning VT-24 åk 9
12 juni

Lär känna

Skolledningen

Biträdande rektor Louise Bedarvik och rektor Ingela Spets

Intervju med

Rektor

Ingela Spets är rektor på Viktor Rydbergs skola Jarlaplan, tidigare Viktor Rydbergs skola Vasastan, sedan verksamhetsstarten 2014. Dessförinnan arbetade Ingela som skolledare på VRG Odenplan, men redan år 2004 började hon arbeta som biträdande rektor på organisationens första högstadieskola – VRS Djursholm. Ingela är i grunden specialpedagog och lärare i idrott och hälsa.

Kontakta

Elevhälsan

Vi på Elevhälsan på VRS Jarlaplan består av kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Susanne Hansson

Skolsköterska
susanne.hansson@vrskolor.se

Emma Fichter

Skolkurator
emma.fichter@vrskolor.se

Helena Larsson

Specialpedagog
helena.larsson@vrg.se

Maria Rudbeck

Speciallärare
maria.rudbeck@vrg.se

Louise Bedarvik

Bitr. rektor ansvarig för Elevhälsa
louise.bedarvik@vrg.se

Läs mer om

Vardagen på VR

Hall of Fame VRG-musikalen

Sedan 1995 har elever och lärare på Viktor Rydbergs alla gymnasieskolor gått ihop för att tillsammans tolka en musikal. Från…

Årets musikal 2024: SPRING AWAKENING

SPRING AWAKENING VIKTOR RYDBERG GYMNASIUM 13.1-20.1 2024 / Använd vår kampanjkod HAPPYSPRING för att få 30% rabatt vid köp av…

Hitta svar på vanliga frågor

Frågor & svar

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla rätt att gå där, oavsett om skolan ligger i den kommun där eleven är bosatt eller i en annan kommun. Syskonförtur tillämpas.

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolan har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event under året, exempelvis Nobel, skidresa och sommarfest.

Antagning till Viktor Rydbergs skola Jarlaplan sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi tillämpar syskonförtur under förutsättning att syskon är folkbokförda på samma adress samt under aktuell tidsperiod kommer att gå samtidigt på skolan. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt i januari, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på Admentum

Problem med att logga in?

Ta kontakt med support här.

Tveka inte att

Kontakta oss

Kontakt

08-622 21 05
info@vrsjarlaplan.vrskolor.se

Adress

Kungstensgatan 6
114 25 Stockholm

Frånvaroanmälan

Frånvaro anmäls
i Admentum

VRS JARLAPAN

Hur ställer jag mitt barn i kö?

Ställ ditt barn i kö till VRS Jarlaplan nedan.