VRS Sundbyberg

Om vår skola

Högstadium

VRS Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna Station, Alvik och Sickla, stannar precis vid fastigheten. Den fina byggnaden genomgår en omfattande renovering under 2017-2019. Husets karaktär kommer varsamt att bevaras och stora öppna ytor och ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö.Skolan startade hösten 2017 med 150 elever i årskurs 7 i tillfälliga lokaler. Totalt har nu skolan 300 elever i årskurs 7 och 8 och flyttar till nästa år in i de lokaler som nu renoveras. Stiftelsens högstadieskolor präglas av ett nära samarbete mellan eleverna, föräldrarna, personalen och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss i social media

Högstadium - Kontakta oss: 070 924 03 49 eller sundbyberg@vrskolor.se

Infokvällar

Informationsmöte/Öppet hus är öppet för föräldrar och elever som är registrerade i vår kö. Inbjudan med datum skickas ut i god tid varje år i december för elever som står i kö till nästkommande hösttermin.

Öppet hus

 • 2019-01-23 17.00-20.00

Viktiga datum

Julavslutning

20/12

Jullov

21/12 - 07/01

Skolstart vårterminen

08/01
Välj inriktning och ansök

Anmäl till kö

Ställ ditt barn i kö till VRS Sundbyberg.

Vem kan söka?

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun. Till hösten 2017 tar vi enbart emot åk 7-elever. Skolan byggs sedan ut med en årskurs per år så att skolan först efter tre år är fullbelagd.

Antagning och urval

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi har syskonförtur gällande syskon folkbokförda på samma adress och som är placerad på skolan under det år syskonet antas. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Två av VR skolors lärare står som vinnare på Lärargalan

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Lärargalan 2018 hölls just på Berns i Stockholm, och bland vinnarna hittar vi två lärare från VR skolor.
27.11.2018 Lärargalan 2018

Lärare från 23 europeiska länder möttes i Tyskland

Louise Bedarvik från VRSV deltog i “Transnational Cooperation Activities” (TCA) tillsammans med ett 70-tal andra lärare från 23 europeiska länder. Det hela anordnades av Erasmus nationella organisation i Baden-Würtemberg, Tyskland.
19.11.2018 TCA i Freiburg

Till alla nyheter

Vi söker lärare till den nya skolan. Se våra lediga tjänster!

Skolledning: Biträdande rektor David Elfsberg, rektor Lisa Dahlberg och biträdande rektor Charlotte Sandborgh. Läs intervju med Lisa.

Föräldraförening

Våra skolor har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event och projekt under året. Exempelvis skidresa, sommarfest och Nobelmiddag.

Skolmat

Det kommer att erbjudas flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. Vegetariskt alternativ finns varje dag på menyn samt filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata


Hösttermin 2018
 • 20/8 Terminsstart åk 7 kl. 09:00
 • 21/8 Terminsstart åk 8,9 kl. 09:00
 • 1/10 Studiedag
 • 29/10-2/11 Höstlov
 • 20/12 Julavslutning
Vårterminen 2019
 • 8/1 Terminsstart
 • 11/2 Idrottsdag
 • 25/2-1/3 Sportlov
 • 15/4-22/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 30/5+31/5 Lovdagar
 • 6/6+7/6 Lovdagar
 • 14/6 Skolavslutning

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Schoolsoft. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.
Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Schoolsoft kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Sundbyberg består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Sundbyberg

Skolsköterska

Adrienne Wester
adrienne.wester@vrskolor.se

Specialpedagog

Anna-Sara Wallin-Borg
anna-sara.wallin-borg@vrskolor.se.

Kontakta VRS Sundbyberg

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Löfströms allé 3
172 65 Sundbyberg