VRS Sundbyberg

Foto: Casper Hedberg

Om vår skola

Högstadium

VRS Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna Station, Alvik och Sickla, stannar precis vid fastigheten. Den fina byggnaden genomgår en omfattande renovering under 2017-2019. Husets karaktär kommer varsamt att bevaras och stora öppna ytor och ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Skolan tar till hösten 2017 emot runt 150 elever i årskurs 7, i tillfälliga lokaler, som ligger i direkt anslutning till de lokaler som nu renoveras. Stiftelsens högstadieskolor präglas av ett nära samarbete mellan eleverna, föräldrarna, personalen och övriga skolor i stiftelsen.

Följ skolan på Facebook

Högstadium

Infokvällar

Datum och länk till informationskväll skickas till dig som har ställt ditt barn i kö till HT 2017

Öppet hus

Anmäl dig till VRS Sundbybergs nyhetsbrev (köanmälan längre ner på sidan)

Anmäl till kö

Ställ ditt barn i kö till VRS Sundbyberg.

Vem kan söka?

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun. Till hösten 2017 tar vi enbart emot åk 7-elever. Skolan byggs sedan ut med en årskurs per år så att skolan först efter tre år är fullbelagd.

Antagning och urval

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi har syskonförtur gällande syskon folkbokförda på samma adress och som är placerad på skolan under det år syskonet antas. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Vi söker lärare till den nya skolan. Se våra lediga tjänster!

Lisa Dahlberg blir rektor på VRS Sundbyberg. Läs intervju här.

Föräldraförening

Våra skolor har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event och projekt under året. Exempelvis skidresa, sommarfest och Nobelmiddag.

Skolmat

Det kommer att erbjudas flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata

Hösttermin 2017

Information kommer snart

Kontakta VRS Sundbyberg

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Landsvägen 66
172 65 Sundbyberg