Inriktning och skola

Musikprofil, VRS Sundbyberg.

Tim Ekstam går musikprofil på Viktor Rydbergs skola Sundbyberg. I musikprofil är eleverna lugna, trevliga och roliga, berättar Tim. De får även repetera låtar och öva på skalor tillsammans. Han gillar lärarnas sätt att undervisa på skolan. Det känns som att lärarna vill eleverna väl och vill ge mycket kunskap till dem. Enligt Tim är skolmaten på VRS Sundbyberg jättegod, speciellt då det alltid finns något för alla.

Fråga

Vad gillar du mest med VRS Sundbyberg?

Svar

Det jag gillar mest med skolan är lärarnas sätt att undervisa. De undervisar väldigt bra. Man får känslan av att de vill ut med massa kunskap till oss. Men sen är det också väldigt bra skolmat. Skolmaten här på VRS Sundbyberg är underbar. Det finns något för alla.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Min första dag i skolan var väldigt bra. Vi fick ta en rundtur i skolan och hämta ut våra datorer. Vi pratade lite med varandra i klassen. Det kändes verkligen som att man hade en plats i klassen. Jag såg mest fram emot att få massor av nya kompisar.

Fråga

Varför valde du att börja på VRS Sundbyberg?

Svar

Jag valde VRS Sundbyberg för att min bror hade gått där innan och han talade gott om den men även för att jag har läst bra recensioner om maten, lärarna och hur miljön är. VRS Sundbyberg är verkligen en toppenskola!

Fråga

Hur är det att gå musikprofil?

Svar

Att gå musikprofil är jätteroligt. I musikprofilen repeterar vi låtar, övar olika skalor och massor med andra roliga saker. Alla i musikprofilen är lugna, väldigt roliga och trevliga. Musikprofil innebär att man har två timmars extra musik i veckan och får möjlighet att utveckla ens musikkunskap. Jag rekommenderar det jättemycket.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag vill gärna lyfta fram min fransklärare. Hen hjälper en snabbt, säger välkommen när man går in till lektionerna, gör lektionerna väldigt roliga och informerar en i god tid inför prov. Hen kan även skämta om saker men även vara seriös. Om det har hänt något så hjälper hen på ett eller annat sätt. Jag har lektioner med hen två gånger i veckan.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Stämningen på skolan är trevlig. Det är inga bråk i korridorerna och man kan känna sig väldigt trygg när man går runt i skolan. Även på lektionerna är det lugnt och arbetsro. Så som det ska vara.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid din på VRS?

Svar

Jag kommer ta med mig all kunskap jag har fått med mig t.ex. hur man är en schysst kompis och all min musikkunskap som jag lärt mig på musikprofilen.