VRS Djursholm

Om vår skola

Högstadium

Viktor Rydbergs samskola ligger centralt i Djursholm, med närhet till bussar, Roslagsbanan, idrottsplats och skogsområdet Altorp i en anrik byggnad från 1910. Lokalerna är ljusa och inbjudande, med välutrustade klassrum, gymnastiksalar, aula och musikstudios. Skolan tar emot ca 550 elever i årskurs 7-9. Verksamheten är uppdelad i fyra arbetslag, vilket i praktiken innebär att den fungerar som en mindre skola. Verksamheten på Viktor Rydbergs skola Djursholm präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar, personal och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss i social media

Högstadium - Kontakta oss: 08 622 21 20 eller infovrs@vrg.se

Infokvällar

Viktiga datum

Påsklov

15/04 - 22/04

Lovdag

01/05
Välj inriktning och ansök

Skolvalet 2019

Skolvalsperioden för barn som ska börja i åk 7 till hösten 2019 är öppen mellan 8 januari och 7 februari 2019. Ansökan görs under denna period via Danderyds kommuns hemsida. Detta gäller för elever som är folkbokförda i Danderyds kommun och i annan kommun. Om antalet sökande överstiger antalet platser sker intagning enligt närhetsprincipen. Du kan även anmäla intresse under resten av terminen till VRS Djursholm.

Antagning

Antagning till vår musikprofil och spetsutbildning i engelska sker enligt färdighetsprov och anmälan görs separat. Klicka på respektive inriktning ovan för mer information. Observera att man även måste göra skolvalet enligt ovan om man söker till dessa inriktningar.

Anmäl intresse

Skolvalsperioden för höstterminen 2018 är nu öppet. Du kan anmäla intresse för VRS Djursholm här.

“Det jag gillar med VRS är friheten och lärarna. Lärarna är väldigt duktiga och de ger oss friheten att planera hur vi vill att lektionerna ska vara. Lärarna låter oss själva välja hur vi vill lära oss. Till exempel så frågade de oss under första lektionen om hur vi ville planera det kommande året.”

Philip Ginman, VRS Djursholm

“VRS Djursholm har åtta klasser vilket gör att den är större än många andra skolor jag känner till. Eftersom att den är stor så lär man känna fler människor vilket jag tycker är bra. Alla lärare är kunniga och engagerade i eleverna. De bryr sig om att man ska må bra, få en bra skoltid och bra betyg.”

Mathilde von Essen, VRS Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor Frida Stavrén, rektor Lotta Nordgren och biträdande rektor Jakob Englund

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen lagar näringsrik och god mat på plats i skolans fina kök. Det finns flera rätter att välja på. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata


Hösttermin 2018
 • 20/8 Terminsstart åk 7 kl. 09:00
 • 21/8 Terminsstart åk 8,9 kl. 09:00
 • 1/10 Studiedag
 • 29/10-2/11 Höstlov
 • 20/12 Julavslutning åk 7
 • 21/12 Julavslutning åk 8 och 9
Vårtermin 2019
 • 9/1 Terminsstart åk 7-9
 • 1/2 Idrottsdag
 • 25/2-1/3 Sportlov
 • 15/4-22/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 30/5+31/5 Lovdagar
 • 6/6+7/6 Lovdagar
 • 12/6 Skolavslutning åk 7 och 8
 • 13/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på intranätet. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms som meddelar att barnet är ogiltigt frånvarande.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se schema, skoluppgifter och återkoppling. Här hittas också information från lärare och övrig skolpersonal.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Djursholm består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Djursholm

Skolsköterska

Jessica Berg von Linde
jessica.berg@vrg.se

Skolkurator

Frida Hultsberg
frida.hultsberg@vrg.se

Specialpedagog

Karin Hahn
karin.hahnn@vrg.se

Specialpedagog

Per Persson
per.persson@vrg.se

Specialpedagog

Patrik Åkerlund
patrik.akerlund@vrg.se

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Kontakt

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 2
182 62 Djursholm