VRS Djursholm

Om vår skola

Högstadium

Viktor Rydbergs samskola ligger centralt i Djursholm, med närhet till bussar, roslagsbanan, idrottsplats och skogsområdet Altorp. Dess anrika byggnad från 1910 genomgick en grundlig renovering 2004. Lokalerna är ljusa och inbjudande, med välutrustade klassrum, gymnastiksalar, aula och musikstudios. Skolan tar emot ca 550 elever i årskurs 7-9. Verksamheten är uppdelad i fyra arbetslag, vilket i praktiken innebär att den fungerar som en mindre skola. Verksamheten på Viktor Rydbergs skola Djursholm präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar, personal och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss i social media

Högstadium

Infokvällar

Öppet hus

  • 2018-01-31

Viktiga datum

Skolstart åk 7,8,9

21/01

Höstlov

30/10 - 05/11
Välj inriktning och ansök

Skolvalet 2017

Skolvalsperioden för barn som ska börja i åk 7 till hösten 2017 är nu stängd. Ansökan görs under perioden januari – februari via Danderyds kommuns hemsida. Detta gäller för elever som är folkbokförda i Danderyds kommun och i annan kommun. Om antalet sökande överstiger antalet platser sker intagning enligt närhetsprincipen. Du kan när som helst på året anmäla intresse för VRS Djursholm.

Antagning

Antagning till vår musikprofil och spetsutbildning i engelska sker enligt färdighetsprov och anmälan görs separat. Klicka på respektive inriktning ovan för mer information. Observera att man även måste göra skolvalet enligt ovan om man söker till dessa inriktningar.

Anmäl intresse

Skolvalsperioden för höstterminen 2017 har stängt. Du kan dock anmäla intresse för VRS Djursholm när som helst på året.

“Första veckan i skolan var väldigt kul. Jätteroligt att lära känna alla i klassen. Jag var helt förundrad över att vi hade datorer på lektionerna, allt kändes så lyxigt.”

Ellen Hövel, VRS Djursholm

“Lärarna vet vad de ska göra i alla olika situationer. De har väldigt bra koll på eleverna. De plockar upp om någon mår dåligt, vilka elever som tar lite för mycket plats och liknande.”

Felix von Baumgarten, VRS Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor Frida Stavrén, rektor Lotta Nordgren och biträdande rektor Charlotte Sandborgh

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen lagar näringsrik och god mat på plats i skolans fina kök. Det finns flera rätter att välja på. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata

Vårtermin 2017

10 jan skolstart åk 7, 8, 9
17, 18 jan utvecklingssamtal åk 7,8,9
3 feb idrottsdag åk 7, 8, 9
22 feb föräldramöte åk 7
27 feb – 3 mar (v.9) sportlov
16 mar studiedag
10 apr – 17 apr (v.15) påsklov
1 maj lovdag
17 maj lovdag
25, 26 maj lovdagar (kristi himmelfärd)
29 maj – 2 jun elevens val
6 jun lovdag (nationaldag)
12 jun klassens dag
14 jun avslutning åk 7, 8
15 jun avslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på intranätet. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms som meddelar att barnet är ogiltigt frånvarande.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se schema, skoluppgifter och återkoppling. Här hittas också information från lärare och övrig skolpersonal.

Logga in på intranätet

Kontakt

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Viktor Rydbergs väg 2
182 62 Djursholm