VRS Djursholm

Om vår skola

Högstadium

Viktor Rydbergs samskola ligger centralt i Djursholm, med närhet till bussar, Roslagsbanan, idrottsplats och skogsområdet Altorp i en anrik byggnad från 1910. Lokalerna är ljusa och inbjudande, med välutrustade klassrum, gymnastiksalar, aula och musikstudios. Skolan tar emot ca 550 elever i årskurs 7-9. Verksamheten är uppdelad i fyra arbetslag, vilket i praktiken innebär att den fungerar som en mindre skola. Verksamheten på Viktor Rydbergs skola Djursholm präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar, personal och övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Högstadium - Kontakta oss: Expeditionen: 08 622 21 20 eller info@vrsdjursholm.vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-22 åk 7

17/08

Skolstart HT-22 åk 8 & 9

18/08

Höstlov

31/10 - 04/11

Julavslutning

21/12

Sportlov VT-23

27/02 - 03/03

Påsklov VT-23

07/04 - 14/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

18/05 - 19/05

Klämdag & Nationaldag

05/06 - 06/06

Skolavslutning VT-23 åk 7 & 8

08/06

Skolavslutning VT-23 åk 9

12/06

Våra inriktningar

Digitalt Öppet Hus

 

Välkommen till VRS Djursholms digitala Öppet Hus. Under ledning av rektor Lotta Nordgren får du under en kvart träffa skolledningen, lärare och elever som berättar om vår skola. Dessutom får du följa med på en virtuellt guidad tur i skolans lokaler.

Läs mer om skolan i vår broschyr!

Anmäl intresse

Skolvalsperioden för höstterminen 2022 är nu stängd. Du kan anmäla intresse för VRS Djursholm här.

Carl-Haglind-VRSD-webb

“En lärare som jag tycker är jättebra är min lärare i matte och NO. Hon är väldigt bra på att göra sina lektioner intressanta och dessutom är hon alltid glad och positiv. Hennes glädje smittar av sig till eleverna som gör att det blir bättre stämning i klassen. Då blir det både roligare och lättare att lära sig”

Carl Haglind, årskurs 8, inriktning engelska spets, VRS Djursholm

elwirea

“En av mina lärare har ganska mycket inlevelse, är väldigt rolig och då lär jag mig också bra. Det är också en fördel att vår skola är så nära VRG Djursholm, så att man får träffa elever därifrån.”

Elwira Jeansson, VRS Djursholm

matheus.rönningen

“En bra lärare förstår vad jag behöver och hjälper till om jag behöver något extra. Den förstår hur den ska hjälpa mig för att få bättre betyg. Min mattelärare är väldigt bra, hon gör det roligt att lära sig.”

Matheus Rönningen, VRS Djursholm

agnes.skantze.vrsd

“Att gå musikprofil är väldigt kul, för man har ju samma intressen som de andra och också mycket gemensamt. Det finns en musikstudio på fritidsgården och där brukar vi ibland sitta och spela.”

Agnes Skantze, VRS Djursholm

Skolledning: Biträdande rektor Jakob Englund, rektor Lotta Nordgren och biträdande rektor Frida Stavrén

Läs intervju med Lotta Nordgren

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Alexander Donka

Spetsinriktning engelska

Se filmen om VRS Djursholms spetsinriktning engelska där du får möta elever och lärare som berättar om undervisningen på engelska.

djurs-vrs-skolmat

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen, som delas med VRG Djursholm, finns också ett café.

Läsåret


Höstterminen 2022
 • 17/8 Skolstart HT-22 åk 7
 • 18/8 Skolstart HT-22 åk 8 & 9
 • 31/10-4/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning
Vårterminen 2023
 • 10/1 Terminsstart
 • 27/2-3/3 Sportlov
 • 15/3-17/3 Färdighetsprov
 • 7/4-14/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 18/5-19/5 Kristi Himmelsfärd - Lovdagar
 • 5/6-6/6 Klämdag & Nationaldag
 • 8/6 Skolavslutning åk 7 & 8
 • 12/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Admentum kan elev och vårdnadshavare se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagoger.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Djursholm består av kurator, skolsköterska, socialpedagog och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

elevhalsa-vrs-djh2

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Djursholm

Skolsköterska

Jessica Berg von Linde
jessica.berg@vrg.se

Skolkurator

Frida Hultsberg
frida.hultsberg@vrg.se

Specialpedagog

Helena Pechan
helena.pechan@vrg.se

Specialpedagog

Ronnie Bodell
ronnie.bodell@vrskolor.se

Socialpedagog

Lise Falgard
lise.falgard@vrg.se

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Kontakt

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Viktor Rydbergs väg 2
182 62 Djursholm

Telefonnummer expeditionen: 08-622 21 20

info@vrsdjursholm.vrskolor.se

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok