Intervju: Anna Harder

Intervju

Lärare

Anna Harder

Anna Harder är inriktningsansvarig för dansprogrammet på VRG Jarlaplan. Här berättar Anna om varför hon gillar att undervisa och vad man kan förvänta sig på hennes danslektioner.

Fråga

Vad har du för utbildning och vad gjorde du innan du började på VRG?

Svar

Jag har gått Dans och Cirkushögskolan och även studerat dans i New York. Innan jag började jobba på VR har jag undervisat på många andra skolor här i Stockholm.

Fråga

Vad tycker du är viktigt i det pedagogiska?

Svar

Mitt mål är att alltid försöka se och tilltala alla elever under lektionen, låta eleverna ge feedback till varandra och ha en öppen och bra stämning på lektionerna. På så sätt kan eleverna slappna av och det blir lättare att dansa, skapa och utforska sitt rörelsespråk. Jag undervisar mest i modern dans, där är jag influerad av realiseteknik. Mina klasser är fysiska, fartfyllda med mycket energi i.

Fråga

Hur är du som lärare?

Svar

Elevernas uppfattning om mig hoppas och tror jag är att jag är en schysst och pålitlig lärare med goda kunskaper och erfarenheter inom mitt ämne.

Fråga

Vad är största utmaningarna som danslärare?

Svar

Största utmaningen som danslärare men även ett av det roligaste med att vara danslärare är att ständigt hålla sig uppdaterad om vad som händer inom dansvärlden så att vi är förankrade även utanför skolan.

Fråga

Vad är roligast med att vara lärare?

Svar

Jag gillar mitt yrke för att jag för se elever växa och utvecklas som människa och som dansare. Jag får förmedla dans vilket är något av det bästa jag vet och jag får göra det till till engagerade och härliga elever.

Fråga

Hur minns du studietiden?

Svar

Oj….hmm, jag har nog alltid varit nyfiken och haft en vilja att lära mig och att få utmana mig. Men om jag inte gillade det så gav jag nog upp lite lätt…