VRG Campus Viktor Rydberg

VRG Campus Viktor Rydberg

Gymnasium

VRG Campus Viktor Rydberg, nuvarande VRG Jarlaplan och VRG Odenplan, kommer till terminsstart 2023 att gemensamt bilda VRG Campus Viktor Rydberg och välkomna ca 1200 elever i de tre årskurserna. Campus kommer att bestå av två byggnader, Frejgatan 30 i ljusa, vackra lokaler intill Odenplan och Norrtullsgatan 41 A, i inbjudande lokaler som vetter mot Enkehusparken. VRG Campus Viktor Rydberg kommer att erbjuda Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet med inriktningar. Här kommer du att undervisas av skickliga lärare som sätter eleven i centrum.

Du som söker för skolstart ht 22 kommer första läsåret (22/23) att gå på antingen VRG Jarlaplan, Kungstensgatan 6 eller på VRG Odenplan, Frejgatan 30 beroende på vilken skola och program du söker. Dessa två skolor kommer att från ditt andra läsår (23/24) att bilda ett gemensamt campus. Du kommer då att gå på VRG Campus Viktor Rydberg i gemensamma lokaler på Norrtullsgatan och Frejgatan.

Följ oss på Instagram!

Digitalt rundtur i våra lokaler på VRG Campus Viktor Rydberg

Läs mer i vår broschyr

Följande program kommer att finnas

Samhällsvetenskaps- programmet

Estetiska programmet

Ekonomi programmet

Naturvetenskaps- programmet

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 50 eller info@vrskolor.se

Läsåret

Skolstart (HT-23)

Välj inriktning och ansök

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Medlemsskapet är frivilligt och medlemsavgiften går oavkortat till elevaktiviteter och elevföreningar som verkar på skolan.

 

Matte Åsa VRGO

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Skärmavbild 2021-01-18 kl. 15.52.13

Skolmat

Varje dag kommer det att serveras skolmat som tillagats på plats av Klein’s Kitchen. Det kommer alltid att finnas ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé.

oden-vrg-skolmat

Läsåret


Höstterminen 2023

VRG Campus Viktor Rydberg start ht -23

Elevhälsa


Elevhälsan på VRG Campus Viktor Rydberg består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. På skolan arbetar vi även med förebyggande och hälsofrämjande arbete och vi finns på plats delar av skolveckan.

Som elev är du alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


VRG

Öppet Hus VRG Sundbyberg

Öppet hus VRG Sundbyberg   Välkommen på Öppet Hus torsdag 5 maj. Mellan kl 18.00-20.00 har du möjlighet att gå runt i våra fina lokaler och träffa lärare och elever. Vänligen anmäl dig HÄR! Vi ser fram emot att träffa dig!...
01.04.2022 Läs mer

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Frejgatan 30
113 49 Stockholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok