VRS Vasastan

Om vår skola

Högstadium

VRS Vasastan har sina lokaler i kvarteret Heimdall, Vasastan och är kvarterets enda gårdshus med huvudentré via Enkehusparken. Lokalerna är nyrenoverade med bl.a. helt nya lokaler för slöjd, bild och hemkunskap. Skolan ligger på andra sidan gatan av gymnasiet VRG Odenplan och ligger ett stenkast från Odenplan med tillgång till tunnelbana och bussar. Skolan öppnade hösten 2014 och är nu fullt utbyggd med åk 7-9. VRS Vasastan präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar och personal samt våra övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss i social media

Öppet hus

  • VT 2017
Viktor Rydbergs skola
Vasastan
Norrtullsgatan 41A,
113 45 Stockholm

Viktiga datum

Höstlov

31/10 - 04/11

Jullov

22/12 - 09/01
Välj inriktning och ansök

“Jag var med och tävlade i finallaget i Lego League. I början var det jättesvårt att programmera men sedan vande man sig. Efter att ha varit med i tävlingen testade en kompis och jag att programmera ett eget spel. Det var kul och blev faktiskt rätt bra!”

Max Nyström, VRS Vasastan

“Vi jobbar mycket kreativt. Jag tycker att det är roligt att göra det när man ser resultat direkt. I SO:n får vi till exempel spela upp rättegångar som teater på lektionerna. Dessutom blir det en bra gemenskap när man får umgås och arbeta i lag i tävlingar som Lego League och Future City. På det sättet får jag lära känna personer som har liknande intressen som jag.”

Isabelle Fritz, VRS Vasastan

Skolledning: Biträdande rektor Jakob Englund, rektor Ingela Spets och biträdande rektor Monica Ekman.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen lagar näringsrik och god mat till alla elever i vår nyrenoverade matsal på VRS Vasastan. Det finns alltid flera rätter att välja på.

Läsårsdata

Hösttermin 2016

17/8 Terminsstart
31/10-4/11 Höstlov, vecka 44
22/12-9/1 Jullov

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Schoolsoft. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.
Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Schoolsoft kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på intranätet

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Norrtullsgatan 41A
113 45 Stockholm