VRS Vasastan

Om vår skola

Högstadium

VRS Vasastan har sina lokaler i kvarteret Heimdall, Vasastan och är kvarterets enda gårdshus med huvudentré via Enkehusparken. Lokalerna är nyrenoverade med bl.a. helt nya lokaler för slöjd, bild och hemkunskap. Skolan ligger på andra sidan gatan av gymnasiet VRG Odenplan och ligger ett stenkast från Odenplan med tillgång till tunnelbana och bussar. Skolan öppnade hösten 2014 och är nu fullt utbyggd med åk 7-9. VRS Vasastan präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar och personal samt våra övriga skolor i stiftelsen.

Följ skolan på Facebook

Högstadium - Kontakta oss: 08 622 2105 eller vasastan@vrg.se

Infokvällar

Informationsmöte och Öppet hus är öppet för föräldrar och elever som är registrerade i vår kö. Inbjudan skickas ut till respektive familj i slutet på december.

Öppet hus

Inbjudan med datum skickas till samtliga i vår kö

Viktiga datum

Studiedag

02/10

Höstlov

30/10 - 03/11
Välj inriktning och ansök

“Jag var med och tävlade i finallaget i Lego League. I början var det jättesvårt att programmera men sedan vande man sig. Efter att ha varit med i tävlingen testade en kompis och jag att programmera ett eget spel. Det var kul och blev faktiskt rätt bra!”

 

Max Nyström, VRS Vasastan

“Vi jobbar mycket kreativt. Jag tycker att det är roligt att göra det när man ser resultat direkt. I SO:n får vi till exempel spela upp rättegångar som teater på lektionerna. Dessutom blir det en bra gemenskap när man får umgås och arbeta i lag i tävlingar som Lego League och Future City. På det sättet får jag lära känna personer som har liknande intressen som jag.”

 

Isabelle Fritz, VRS Vasastan

Skolledning: Biträdande rektor Monica Ekman, rektor Ingela Spets och biträdande rektor Jakob Englund.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Anmäl till köregistrering

Ställ ditt barn i kö till VRS Vasastan.

Föräldraförening

Skolan har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event under året, exempelvis Nobel, skidresa och sommarfest.

Skolmat

Varje dag erbjuds det flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. I vår nya hemkunskapssal med åtta kök, får eleverna själva lära sig att laga mat.

Läsårsdata

Hösttermin 2017

21/8 Skolstart
2/10 Studiedag
30/10-3/11 Höstlov
22/12-9/1 Jullov

Vårtermin 2018

26/2-2/3 Sportlov
30/3-6/3 Påsklov
30/4-1/5 Lovdagar
10-11/5 Kr.Him
6/6 Nationaldag
13/6 Sommaravslutning åk 7-8
14/6 Sommaravslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Schoolsoft. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.
Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Schoolsoft kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på intranätet

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Norrtullsgatan 41A
113 45 Stockholm