VRS Vasastan

Om vår skola

Högstadium

VRS Vasastan har sina lokaler i kvarteret Heimdall, Vasastan och är kvarterets enda gårdshus med huvudentré via Enkehusparken. Lokalerna är nyrenoverade med bl.a. helt nya lokaler för slöjd, bild och hemkunskap. Skolan ligger på andra sidan gatan av gymnasiet VRG Odenplan och ligger ett stenkast från Odenplan med tillgång till tunnelbana och bussar. Skolan öppnade hösten 2014 och är nu fullt utbyggd med åk 7-9. VRS Vasastan präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar och personal samt våra övriga skolor i stiftelsen.

Följ skolan på Facebook

Högstadium - Kontakta oss: 08 622 2105 eller vasastan@vrskolor.se

Infokvällar

Informationsmöte och Öppet hus är öppet för föräldrar och elever som är registrerade i vår kö. Inbjudan skickas ut i början på januari.

Öppet hus

Inbjudan med datum skickas till registrerade i vår kö.

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Elevhälsan får egen Facebooksida

Elevhälsan  på de olika gymnasieskolorna får nu en egen Facebooksida. Där kan eleverna lätt boka tid, få den hjälp de söker eller gå in och läsa om olika tips och råd som hela tiden uppdateras där. Vi tycker detta är ett bra sätt och ett alternativ för att...
16.04.2018 Läs mer

Stiftelsens styrelse på besök

I torsdags, den 12 april, var det dags för delar av styrelsen att besöka två av de sex skolorna. Denna gång av det gymnasiet på Jarlaplan och högstadiet i Vasastan som fick besök.
16.04.2018 Läs mer

Elever från Odenplan vinner pris på utställningen Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Av över 500 anmälda projekt var det 55 stycken som gick till finalerna i Stockholm. Fyra stycken elever från vårt gymnasium på Odenplan var bland finalisterna, och stod sedan som vinnare i olika kategorier.
26.03.2018 Läs mer

ResearchED 2018 in Haninge

What evidence do we have to guide our work at #VRSkolor? How can we become a part of the conversation between educational researchers and teachers? How do we know when we are doing the right thing? To find the answers to these questions, VR school leaders and VR lead teachers attended ResearchED 2018 in Haninge.
19.03.2018 Läs mer

Till alla nyheter

“Det på VRSV som kommer att hjälpa mig mest i framtiden är ”struktur”. Till exempel hur man strukturerar ett tal och vad man ska tänka på när man presenterar något. Det är saker man kan använda i olika sammanhang oavsett vad man väljer att göra i framtiden. Fakta vi lär oss är självklart också bra att ha med sig, men att ha förmågan att kunna lösa ett problem, kommunicera med människor och att kunna uttrycka sig kommer att ta mig längre än att bara vara akademiskt smart.”

 

Isabella Bäckman, VRS Vasastan

“Mitt favoritämne är nog SO pga vår grymma lärare som alltid gör lektionerna roliga och intressanta. På lektionerna har vi ofta diskussioner som handlar just om det vi ska lära oss. I de diskussionerna får hen med sig alla och det är väldigt kul att höra vad alla elever tycker om det vi diskuterar. Jag tror att alla känner sig delaktiga.”

 

Tom Grufman, VRS Vasastan

Skolledning: Biträdande rektor Monica Ekman, rektor Ingela Spets och biträdande rektor Jakob Englund.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Anmäl till köregistrering

Ställ ditt barn i kö till VRS Vasastan.

Föräldraförening

Skolan har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event under året, exempelvis Nobel, skidresa och sommarfest.

Skolmat

Varje dag erbjuds det flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. I vår nya hemkunskapssal med åtta kök, får eleverna själva lära sig att laga mat. Här kan du hitta mer information om skolmat hos oss.

Läsårsdata


Vårterminen 2018
 • 26/2-2/3 Sportlov
 • 30/3-6/4 Påsklov
 • 30/4-1/5 Lovdagar
 • 10-11/5 Kr.Him
 • 6/6 Nationaldag
 • 13/6 Sommaravsl. åk 7-8
 • 14/6 Sommaravsl. åk 9
Höstterminen 2018
 • 20/8 Skolstart åk 7
 • 21/8 Skolstart åk 8-9
 • 29/10-2/11 Höstlov
 • 21/12-8/1 Jullov
 • Frånvaroanmälan

  Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Schoolsoft. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.
  Gör frånvaroanmälan

  Skolans intranät

  På Schoolsoft kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

  Logga in på intranätet

  Elevhälsa


  Vi på Elevhälsan på VRS Vasastan består av kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

  Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

  Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Vasastan

  Skolsköterska

  Gunilla Serlén
  gunilla.serlen@vrg.se

  Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

  Monica Ekman
  monica.ekman@vrg.se

  Specialpedagog

  Helena Larsson
  helena.larsson@vrg.se

  Speciallärare

  Ann Wikman
  ann.wikman@vrg.se

  Har du några frågor?

  Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

  Norrtullsgatan 41A
  113 45 Stockholm