VRS Vasastan

Om vår skola

Högstadium

VRS Vasastan har sina lokaler i kvarteret Heimdall, Vasastan och är kvarterets enda gårdshus med huvudentré via Enkehusparken. Lokalerna är nyrenoverade med bl.a. helt nya lokaler för slöjd, bild och hemkunskap. Skolan ligger på andra sidan gatan av gymnasiet VRG Odenplan och ligger ett stenkast från Odenplan med tillgång till tunnelbana och bussar. Skolan öppnade hösten 2014 och är nu fullt utbyggd med åk 7-9. VRS Vasastan präglas av ett nära samarbete mellan elever, föräldrar och personal samt våra övriga skolor i stiftelsen.

Följ oss i social media

Högstadium - Kontakta oss: 08 622 2105 eller vasastan@vrskolor.se

Infokvällar

Informationsmöte och Öppet hus är öppet för föräldrar och elever som är registrerade i vår kö. Inbjudan skickas ut i början på januari.

Öppet hus

Viktiga datum

Nobeldagen på skolan

10/12

Julavslutning

20/12

Jullov

21/12 - 08/01

Skolstart

09/01
Välj inriktning och ansök

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Två av VR skolors lärare står som vinnare på Lärargalan

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Lärargalan 2018 hölls just på Berns i Stockholm, och bland vinnarna hittar vi två lärare från VR skolor.
27.11.2018 Lärargalan 2018

Lärare från 23 europeiska länder möttes i Tyskland

Louise Bedarvik från VRSV deltog i “Transnational Cooperation Activities” (TCA) tillsammans med ett 70-tal andra lärare från 23 europeiska länder. Det hela anordnades av Erasmus nationella organisation i Baden-Würtemberg, Tyskland.
19.11.2018 TCA i Freiburg

Till alla nyheter

“Det på VRSV som kommer att hjälpa mig mest i framtiden är ”struktur”. Till exempel hur man strukturerar ett tal och vad man ska tänka på när man presenterar något. Det är saker man kan använda i olika sammanhang oavsett vad man väljer att göra i framtiden. Fakta vi lär oss är självklart också bra att ha med sig, men att ha förmågan att kunna lösa ett problem, kommunicera med människor och att kunna uttrycka sig kommer att ta mig längre än att bara vara akademiskt smart.”

 

Isabella Bäckman, VRS Vasastan

“Mitt favoritämne är nog SO pga vår grymma lärare som alltid gör lektionerna roliga och intressanta. På lektionerna har vi ofta diskussioner som handlar just om det vi ska lära oss. I de diskussionerna får hen med sig alla och det är väldigt kul att höra vad alla elever tycker om det vi diskuterar. Jag tror att alla känner sig delaktiga.”

 

Tom Grufman, VRS Vasastan

Skolledning: Biträdande rektor Monica Ekman, rektor Ingela Spets och biträdande rektor John di Maria.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Anmäl till köregistrering

Ställ ditt barn i kö till VRS Vasastan.

Föräldraförening

Skolan har engagerade föräldrar och tillsammans samarbetar vi kring flera olika event under året, exempelvis Nobel, skidresa och sommarfest.

Skolmat

Varje dag erbjuds det flera olika rätter i vår nyrenoverade matsal. I vår nya hemkunskapssal med åtta kök, får eleverna själva lära sig att laga mat. Här kan du hitta mer information om skolmat hos oss.

Läsårsdata


Hösttermin 2018
 • 1/10 Studiedag
 • 29/10-2/11 Höstlov
 • 10/12 Nobeldagen på skolan
 • 20/12 Julavslutning
Vårterminen 2019
 • 9/1 Skolstart
 • 15/2 Studiedag
 • 25/2-1/3 Sportlov
 • 15/4-22/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 30/5+31/5 Lovdagar
 • 6/6+7/6 Lovdagar
 • 13/6 Skolavslutning åk 7&8
 • 14/6 Skolavslutning åk 9

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Schoolsoft. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.
Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På Schoolsoft kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRS Vasastan består av kurator, skolsköterska, speciallärare och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRS Vasastan

Skolsköterska

Gunilla Serlén
gunilla.serlen@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsan

Monica Ekman
monica.ekman@vrg.se

Specialpedagog

Helena Larsson
helena.larsson@vrg.se

Speciallärare matematik

Ann Wikman
ann.wikman@vrg.se

Kurator

Anna-Karin Lokrantz
anna-karin.lokrantz@vrg.se

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Norrtullsgatan 41A
113 45 Stockholm