VRS Fisksätra

 

Om skolan

Grundskola F-5 (fullt utbyggd F-9)

VRS Fisksätra hade sin verksamhetsstart i augusti 2021. Skolan kommer fullt utbyggd ha ca 540 elever med två till tre parallella klasser i varje årskurs. Skolan ligger på Brantvägen 1, högt beläget med utsikt över havet och nära till Saltsjöbanan. I augusti startade tre förskoleklasser, två årskurs 1, en årskurs 2, en årskurs 3 och en årskurs 4, hälften av eleverna antas utifrån kötid och hälften antas enligt närhetsprincipen. Som alltid på Viktor Rydbergs skolor kommer eleven att stå i centrum, och elevers måluppfyllelse och välmående att ligga till grund för utformningen av verksamheten. “Hjärnan vill ha roligt” och därför ska undervisningen vara lustfylld och skolmiljön inspirerande. 

Se filmen om skolan!
Grundskola F-4 - Kontakta oss: 073-140 08 34 eller info@vrsfisksatra.vrskolor.se

Läsåret

Påsklov

11/04 - 18/04

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

26/05 - 27/05

Nationaldag (Lovdag)

06/06

Skolavslutning

10/06

Skolstart HT-22

17/08

Höstlov

31/10 - 04/11

Julavslutning

21/12
Välj inriktning och ansök
donka-007-webb
donka-009-webb
donka-008-webb

Skolan

Vårt viktigaste uppdrag är att ge eleverna goda kunskaper och en livslång lust att lära. En trygg miljö präglad av god arbetsro är grunden för all undervisning. Vi ser skapande och undersökande arbete och lek som väsentliga delar i det aktiva lärandet.

Fisksätra 3D
Fisksätra Richard
Fisksätra matsal (1)

Vem kan söka?

VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla rätt att gå där, oavsett om skolan ligger i den kommun där eleven är bosatt eller i en annan kommun. Under första läsåret tillämpas inte syskonförtur.

vrs_fisksatra_liggande_rod

Antagning och urval

Elever som vill gå på VRS Fisksätra anmäler sig i vår kö. Intagningen kommer att tillämpa närhetsprincip till 50% av platserna och 50% av platserna ges utifrån kötid. Här kan du ställa ert barn/era barn i kö till skolan, för skolstart till hösten eller senare år. Elever och vårdnadshavare som tidigare gjort en intresseanmälan behöver nu registrera sig i kön. En tidigare gjord intresseanmälan är inte en ansökan till skolan.

Din plats i kön baseras på registreringsdatum och tidpunkt. Kommunikationen i antagningsprocessen sker digitalt, se därför till att uppdatera e-postadresser och övriga kontaktuppgifter i vårt kösystem. Skolan följer Nacka kommuns tidplan för skolval och meddelar besked om plats i enlighet med den.

Anmäl till kö

Ställ ditt barn i kö till Viktor Rydbergs skola Fisksätra.

IMG_1049

”Jag gillar min lärare som är bra och lär mig mycket. Ibland är det svårt och ibland lagom svårt. Jag har jättesnälla kompisar på skolan. Min skola är väldigt fin!”

Ingrid Vedelöv, årskurs 2, VRS Fisksätra

IMG_2093

“Vi har bra lektioner, där man alltid lär sig nya grejer. Min lärare är rolig och kan förklarar på flera olika sätt så att man förstår. En bra lektion är när man får man lära sig nya grejer som man kan använda framtiden. Jag tycker om att det är lugnt i klassrummet och jag lätt kan koncentrera mig där.”

Bilal Musedirye, årskurs 4, VRS Fisksätra

IMG_1038

”Min lärare lär mig väldigt mycket och hon visar att hon verkligen tycker om oss elever. Vi gör ofta ganska mycket extra kul grejer. Jag har jättesnälla klasskamrater och det är en lugn och bra klass. På vår skola är det alltid rent och fint och bra lärare!”.

Anaaya Mian, årskurs 3, VRS Fisksätra

Skolledning: Rektor Lisa Dahlberg
Amanda pressbild svartvit

“Att även få möta elever i de yngre åldrarna känns som helt rätt steg. Vi  arbetar mycket med språkutveckling som är grunden för all inlärning. Stiftelsens värdegrund kommer som alltid vid nyetableringar att genomsyra verksamheten.”

 

Amanda Hurst, skolchef

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs via vårdnadshavarens konto på Admentum. Om du glömmer bort att frånvaroanmäla ditt barn, får du ett sms eller mail som meddelar att barnet inte är i skolan.

Gör frånvaroanmälan

Skolans Admentum

På Admentum kan elev och vårdnadshavare, se schema, läxor, återkoppling, matsedel, terminsplanering och annan information från skolans ledning och pedagogiska personal.

Logga in på Admentum

Kontakta VRS Fisksätra

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Brantvägen 1
133 42 Saltsjöbaden

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok