VRG Jarlaplan

Om vår skola

Gymnasium

VRG Jarlaplan har ett centralt läge vid Jarlaplan och är idag den enda av stiftelsens skolor som erbjuder Estetiska Programmet. VRG Jarlaplan är inrymt i en byggnad som invigdes 1931, då byggd för borgarskolan. Anläggningen består av två stora byggnader med tempelgavlar och monumentala entréer. Ett mäktigt portvalv leder till Ellen Keys park. Här får du stort utrymme att ägna dig åt konstnärlig utveckling samtidigt som du blir väl förberedd för vidare akademiska studier. På VRG Jarlaplan läser eleverna från våra tre olika program alla teoretiska ämnen tillsammans i blandade grupper, vilket bidrar till ett kreativt och positivt klimat bland elever och lärare.

Följ oss i social media

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 71 eller info@vrskolor.se

Infokvällar

Öppet hus

 • 2018-05-04 14.00-16.00
Besök skolan dagtid och upplev VRG-atmosfären. Den 30 januari är det öppna huset riktat specifikt mot estetelever.

Viktiga datum

Sportlov

26/02 - 02/03

Påsklov

30/03 - 06/04

Skolavslutning

12/06

Studenten

13/06

Välj inriktning och ansök

“Det är skönt att det inte är så många korridorer, bara tre stycken. Det är blandade klasser, då blir det inte segregerat mellan sam och estet. Vi är likadana egentligen, bara det att vi i sam inte har någon talang, haha.”

Naira Abdel-Halim, sam/sam, VRG Jarlaplan

Skolledning: Biträdande rektor Mattias Bertilsson, rektor Kajsa Parmell, biträdande rektor Marie Öström och biträdande rektor Jakob Lindgren.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen ansvarar för maten. Det finns flera rätter att välja på. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata


Vårtermin 2018
 • V.9 Sportlov
 • V.14 Påsklov
 • 30/4+1/5 Lovdagar (1:a maj)
 • 10/5-11/5 Lovdagar (Kristi himmelfärd)
 • 6/6 Lovdag (Nationaldag)
 • 12/6 Läsårsavslutning åk1+2
 • 13/6 Studenten åk 3
 • 20/8 Skolstart åk 1
  kl.09.00 för Estetelever
  kl.10.30 för Sam och Ekonomielever
 • 22/8 Skolstart åk 2 och 3 kl.08.30

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRG Jarlaplan består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Jarlaplan

Skolsköterska


Maria Wallin
maria.wallin@vrg.se

Skolkurator


Maher Hezam
maher.hezam@vrg.se

Specialpedagog


Sylvia Vonwirth-Kauffne
sylvia.vonwirth@vrg.se

Design thinking

04.02.2018
– ett sätt att bygga på varandras idéer för att lösa problem och forma en produkt utifrån användarens behov (Guest blogger:  Hanna Forsberg – originally posted on Hannas Skolblogg, here>>) Den här veckan hade Viktor Rydberg Gymnasium (VRG), Dju...
04.02.2018 Läs mer »

Till alla projekt

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Moderna matematikdagar på Kleindagarna med koppling matematik och programmering

Niklas Lindberg undervisar i matematik, kemi och naturkunskap på VR skolor. Här berättar han om sin medverkan vid Institut Mittag- Leffler i Djursholm under tre intensiva dagar, tillsammans med tjugo andra gymnasielärare, fyra doktorander och fyra föreläsare. Koordinator för dessa dagar var Mats Boij som arbetar på KTH, vars favoritämnen är algebra och geometri.
11.06.2018 Moderna matematikdagar på Kleindagarna

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Kungstensgatan 6

114 25 Stockholm