VRG Jarlaplan

Om vår skola

Gymnasium

VRG Jarlaplan har ett centralt läge vid Jarlaplan och är idag stiftelsens skola med tydligast Estetisk profil. Här får du stort utrymme att ägna dig åt konstnärlig utveckling samtidigt som du blir väl förberedd för vidare akademiska studier. På VRG Jarlaplan läser eleverna från våra tre olika program alla teoretiska ämnen tillsammans i blandade grupper, vilket bidrar till ett kreativt och positivt klimat bland elever och lärare.


VRG Campus Viktor Rydberg, nuvarande VRG Jarlaplan och VRG Odenplan, kommer till terminsstart 2023 att gemensamt bilda VRG Campus Viktor Rydberg och välkomna ca 1200 elever i de tre årskurserna. Campus kommer att bestå av två byggnader, Frejgatan 30 i ljusa, vackra lokaler intill Odenplan och Norrtullsgatan 41 A, i inbjudande lokaler som vetter mot Enkehusparken. VRG Campus Viktor Rydberg kommer att erbjuda Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet med inriktningar. Här kommer du att undervisas av skickliga lärare som sätter eleven i centrum.


Du som söker för skolstart ht 22 kommer första läsåret (22/23) att gå på antingen VRG Jarlaplan, Kungstensgatan 6 eller på VRG Odenplan, Frejgatan 30 beroende på vilken skola och program du söker. Dessa två skolor kommer att från ditt andra läsår (23/24) att bilda ett gemensamt campus. Du kommer då att gå på VRG Campus Viktor Rydberg i gemensamma lokaler på Norrtullsgatan och Frejgatan.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 71 eller info@vrgjarlaplan.vrskolor.se

Öppet hus

 • 2021-12-08 kl. 17:00-19:00
OBS! Föranmälan krävs. ANMÄL DIG HÄR!

Läsåret

Skolstart (HT-21) åk 1

16/08

Skolstart (HT-21) åk 2 & 3

18/08

Temadagar

01/09 - 02/09

Mentordag

03/09

Studiedag

05/10

Höstlov

01/11 - 05/11

Öppet Hus

08/12

Julavslutning

21/12

Skolstart (VT-22)

11/01

Sportlov

28/02 - 04/03

Påsklov

11/04 - 18/04

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

26/05 - 27/05

Nationaldag

06/06

Skolavslutning

10/06

Studenten åk 3

13/06
Välj inriktning och ansök

Hör och se oss berätta om VRG Jarlaplan

 

Medverkar gör rektor Anna-Karin samt elever och lärare från skolans alla program

1. Estetiska programmet

2. Ekonomiprogrammet

3. Samhällsprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

Läs mer i vår broschyr

Digital rundtur i våra lokaler

Följ med in i Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplans lokaler! Under 2 minuter får du både se och höra om klassrum, korridorer, matsal och andra lokaler som skolans elever spenderar tid i.

Måns-Gradén-VRGJ-webb

“Jag lockades av att kunna läsa samhällsvetenskap och samtidigt få musikaliska inslag i min skolgång. Skolmiljön livas verkligen upp av att höra stämsång och hetsiga monologer bakom väggarna. För att inte tala om bild och dansprogammens spontana uppvisningar i korridorerna. Mitt sista år befinner jag mig på nu och jag har aldrig njutit av min gymnasietid så mycket som nu.”

Måns Gradén, Samhällsprogrammet inriktning samhälle, VRG Jarlaplan

Vera Liljefors

“Jag valde att börja på VRG för att jag ville ta del av Jarla-andan som alla pratar så mycket om. Jag har haft ett leende på läpparna i fyra veckor nu och ser man någon som man bara har hälsat på en gång i korridoren så hälsar den tillbaka.”

 

Vera Liljefors, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi , VRG Jarlaplan

Sophie Kjessle

“Det bästa med VRG Jarlaplan är att man kan vara kreativ, jag tycker också om lärarna, jag tycker om mina bildlärare jättemycket och så tycker jag om blockschemat eftersom man får mer gjort och kan koncentrera sig mer. Jag har lärt mig att betygen inte bara spelar roll utan det handlar om att ha roligt.”

Sophie, Estetprogrammet inriktning bild och formgivning, VRG Jarlaplan

Skolledning: Biträdande rektor Mattias Modigh, rektor Anna-Karin Sundmark och biträdande rektor Jakob Lindgren.

Läs intervju med Anna-Karin Sundmark

Estetiska programmet

Se de fyra estetinriktningarnas filmer med elever och lärare som berättar om olika kurser, moment, projekt och hur vardagen ser ut för eleverna som går estetprogrammet hos oss.

TEATER
MUSIK
BILD & FORMGIVNING
DANS

Slutscen 2021

Avgångseleverna på vårt estetiska program presenterar sina slutproduktioner, i år digitalt för publik. Läs om tre olika teaterpjäser, se dansföreställningen, lyssna på musikkonserten och besök bildvernissaget.

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Skärmavbild 2021-01-18 kl. 16.57.58

Skolmat

Varje dag serveras skolmat i vår matsal där det ibland bjuds på lunchunderhållning från scenen. Skolmaten tillagas av Klein’s Kitchen på vår systerskola VRG Odenplan. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln! I matsalen finns också ett uppskattat café.

Alexander Donka
Alexander Donka

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka
Alexander Donka

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Medlemsskapet är frivilligt och medlemsavgiften går oavkortat till elevaktiviteter och elevföreningar som verkar på skolan.

Alexander Donka

Läsåret


Höstterminen 2021
 • 16/8 Skolstart åk 1
 • 18/8 Skolstart åk 2 och 3
 • 1/9-2/9 Temadagar
 • 3/9 Mentordag
 • 5/10 Studiedag
 • 1/11-5/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning
Vårterminen 2022
 • 11/1 Terminsstart
 • 28/2-4/3 Sportlov
 • 11/4-18/4 Påsklov
 • 26/5+27/5 Kristi Himmelsfärd - Lovdagar
 • 6/6 Nationaldag
 • 10/6 Skolavslutning
 • 13/6 Studenten åk3

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Elevhälsa


Vi på elevhälsan på VRG Jarlaplan består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

elevhalsa-jarla2

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Jarlaplan

Skolsköterska

Helene Hagman

helene.hagman@vrg.se

Skolsköterska

Marie Lövholm

marie.lovholm@vrg.se

Specialpedagog

Sylvia Vonwirth-Kauffne

sylvia.vonwirth@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för elevhälsa

Jakob Lindgren
jakob.lindgren@vrg.se

Skolkurator

Maher Hezam
maher.hezam@vrg.se

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


VRG

Öppet hus – Anmälan

Öppet hus på VRG   OBS! Vi rekommenderar vaccinpass. VRG Djursholm – 25/1 kl. 17:30 – 19:30. Samling och presentation 17.30 i aulan. OBS! Föranmälan krävs – ANMÄL DIG HÄR! VRG Sundbyberg – 6/12 kl. 18.00-20:00, 3/2 kl. 18.00-20...
04.11.2021 Öppet hus 21-22

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Kungstensgatan 6
114 25 Stockholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok