VRG Jarlaplan

Om vår skola

Gymnasium

VRG Jarlaplan har ett centralt läge vid Jarlaplan och är idag den enda av stiftelsens skolor som erbjuder Estetiska Programmet. VRG Jarlaplan är inrymt i en byggnad som invigdes 1931, då byggd för borgarskolan. Anläggningen består av två stora byggnader med tempelgavlar och monumentala entréer. Ett mäktigt portvalv leder till Ellen Keys park. Här får du stort utrymme att ägna dig åt konstnärlig utveckling samtidigt som du blir väl förberedd för vidare akademiska studier. På VRG Jarlaplan läser eleverna från våra tre olika program alla teoretiska ämnen tillsammans i blandade grupper, vilket bidrar till ett kreativt och positivt klimat bland elever och lärare.

Följ oss i social media

Gymnasium

Infokvällar

Kom och träffa rektor, lärare och elever och få svar på alla dina frågor

Öppet hus

  • 2017-04-21 14:00-16:00
Besök skolan dagtid och upplev VRG-atmosfären

Viktiga datum

Omprov musik

31/05

Omprov dans

31/05 - 10/03

Omprov teater

31/05 - 10/03

Inlämning arbetsprover bild

30/05
Välj inriktning och ansök

“Det är skönt att det inte är så många korridorer, bara tre stycken. Det är blandade klasser, då blir det inte segregerat mellan sam och estet. Vi är likadana egentligen, bara det att vi i sam inte har någon talang, haha.”

Naira Abdel-Halim, sam/sam, VRG Jarlaplan

Skolledning: Biträdande rektor Kajsa Parmell, biträdande rektor Mattias Bertilsson, rektor Lisa Dahlberg och biträdande rektor Anna Jaeger.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen ansvarar för maten. Det finns flera rätter att välja på. En vegetarisk dag i veckan, och filmjölk och flingor som alternativ.

Läsårsdata

Vårtermin 2017

27/2–3/3 Sportlov (Vecka 9)
10/4–13/4 Påsklov (Vecka 15)
25/5–26/5 Kristi himmelfärdshelg
6/6 Nationaldag
12/6 Avslutning
13/6 Studentdag

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Kungstensgatan 6

114 25 Stockholm