ELEVINTERVJU: OSCAR LUNDEGRÉN

Program och skola

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, VRG Sundbyberg.

Oscar längtar efter årskurs 3 när de ska få starta UF-företag och han ska få applicera allt han lärt sig om företagsekonomi. Han berättar även att ekonomiinriktningen genomsyrar inte bara ekonomikurserna men även andra kurser som matematik med t.ex. momsräkning.

Fråga

Varför sökte du till VRG Sundbyberg?

Svar

Jag valde att söka till just VRG Sundbyberg för att jag fick höra talas om den av en kompis. När jag väl var på öppet hus så kände jag direkt att det är här jag hör hemma.

Fråga

Hur är det att gå Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi?

Svar

Att gå Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är väldigt kul. Vi får läsa exempelvis Företagsekonomi där vi pratar om just företag och hur de fungerar, vilka metoder de använder för att bli så bra som möjligt osv. Även andra ämnen kan ibland vara kopplade till just ekonomin. Exempelvis i matematiken så har vi fått pröva på att göra matte kopplat till företagsekonomi.

Fråga

Vilka individuella kurser kommer du välja?

Svar

Jag tror att jag vill välja Tyska 4, Ledarskap och Organisation samt Internationell Ekonomi.

Fråga

Vad får du lära dig om din fördjupande inriktning ekonomi?

Svar

Jag får lära mig om hur företag fungerar, företagsuppbyggnad, hur företags ekonomi fungerar osv. Även i andra ämnen kan programspecifika delar få arbetas med. Exempelvis i matematiken har vi fått arbeta med moms.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag gillar min svensk/engelsklärare väldigt mycket. Hen är bra därför att hen är alltid glad och trevlig vilket får lektionerna att kännas roligare. Hen lär även ut på ett bra och roligt sätt.

Fråga

Vad gillar du mest med VRG Sundbyberg?

Svar

Gemenskapen bland alla elever samt lärarna. Jag har sedan jag gick med i elevkåren fått träffa många nya elever på skolan i alla olika årskurser vilket har varit väldigt kul. Även lärarna har varit grymma då de är väldigt passionerade i sina ämnen och de är verkligen här för att hjälpa oss elever att nå vår fulla potential.

Fråga

Vad såg du fram emot mest när du började på ditt program?

Svar

Jag längtar enormt mycket till när vi får starta UF-företag i 3:an. Det ska bli en extremt rolig och lärorik upplevelse.

Fråga

Varför tycker du framtida elever ska ansöka om att gå på Ekonomi-Ekonomi på VRGS?

Svar

Jag tycker att ni borde söka hit då det är en skola som kommer ge möjligheten att få dig som person att inte bara utvecklas inom alla skolämnen utan även som person. Det ger dig en möjlighet att få ta del i hur skolan ska utvecklas och förbättras. Du får även chansen att gå med i elevkåren vilket har varit en extremt rolig och lärorik upplevelse.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Jag kommer ta med mig mycket fartfyllda stunder, lärorika tider med elevkåren men framförallt en rolig skolgång.

Fråga

Vad vill du göra efter studenten?

Svar

Jag satsar på att plugga vidare om inget annat dyker upp som lockar mer.