Alla skolor

Vetenskap och konst

Vetenskap och konst hör samman. Kreativitet är en förutsättning för dem båda.
På stiftelsens skolor har vi högt ställda ambitioner inom såväl konstnärliga som teoretiska ämnen. Vi arbetar med en varierad pedagogik och samverkar med företag, universitet och högskolor och utövande konstnärer. På gymnasiet förbereder du dig för vidare studier genom att ungefär en fjärdedel av lektionerna hålls på engelska av lärare som har engelska som modersmål. Alla elever har tillgång till egen laptop, vilket innebär att sociala medier, programmering och redigering av ljud och bild kan användas som naturliga uttrycksformer i undervisningen.

Gymnasieskolor

VRG Djursholm

Om Skolan

Viktor Rydberg gymnasium Djursholm ligger i en vacker miljö mycket nära bussförbindelser och Roslagsbanan.

Läs mer

VRG Odenplan

Om Skolan

Viktor Rydberg gymnasium Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885.

Läs mer

VRG Sundbyberg

Om Skolan

Viktor Rydberg gymnasium Sundbybergs verksamhet startar hösten 2019 i hjärtat av centrala Sundbyberg.

Läs mer

VRG Jarlaplan

Om Skolan

Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan har ett centralt läge vid Jarlaplan, och är idag den enda av stiftelsens skolor som erbjuder Estetiska Programmet.

Läs mer

Högstadieskolor

VRS Djursholm

Om Skolan

Viktor Rydbergs samskola i Djursholm ligger i en anrik byggnad från 1910 som nyligen har genomgått en grundlig renovering. Skolan inrymmer både gymnastiksalar och en välutrustad musikstudio.

Läs mer om VRS Djursholm

VRS Vasastan

Om Skolan

Viktor Rydbergs skola Vasastan har sina lokaler i kvarteret Heimdall, Vasastan och har sin huvudentré via Enkehusparken. Skolan har nyrenoverade lokaler för bl.a. slöjd, bild och hemkunskap.

Läs mer om VRS Vasastan

VRS Sundbyberg

Om Skolan

VRS Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Byggnaden genomgår en omfattande renovering under 2017-2019.

Läs mer om VRS Sundbyberg

Öppet hus

VRG Odenplan
2019-12-03
VRS Djursholm
2020-01-22 18:00-20:00

FAQ

Hur vet jag vilken skola som passar bäst för mig?

Svar:

Det kan man aldrig veta helt säkert men man kan skaffa sig mycket information genom att gå på informationskvällar, där skolledning, lärare och elever presenterar skolan och hur man arbetar. På våra Öppet Hus-kvällar har du också möjlighet att träffa och prata med nuvarande elever som kan svara på dina specifika frågor.

Hur ser fördelningen av elever ut på skolorna?

Svar:

De flesta elever på VRG Djursholm kommer från Norrort (Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Solna och Stockholm stad). På VRG Odenplan kommer eleverna från 50 olika grundskolor, och har därmed en stor geografisk spridning. På VRG Jarlaplan är spridningen också stor. Med närhetsprincipen som gäller på VRS samskola, kommer de allra flesta elever från Danderyds kommun, medan kösystemet på VRS Vasastan bidrar till en större geografisk spridning.

Kostar det att gå på era skolor?

Svar:

Nej, det är helt gratis att gå på stiftelsens skolor. Svenska friskolor är skattefinansierade med skolpeng, och får inte ta ut elevavgifter.