Press

Filter:
 • Visa alla
 • Våra Nyheter
 • I andra medier
  www.nvp.se

  80 procent Fisksätraelever på nya Viktor Rydberg

  2021-04-13

  Gamla Fisksätraskolan är på väg att bli nya Viktor Rydbergs skola. Skolan byggs om både till yta och innehåll med nyrenoverade ljusa lokaler och unikt antagningssystem.

  – Alla elever är välkomna, men självklart är de som bor närmast viktiga. Det är otroligt inspirerande att få bygga en skola från grunden, säger nya rektorn Mats Strandler.

  Läs mer
  www.mittistockholm.se

  Elever från Djursholm startar projekt mot segregation

  2021-02-24

  VRG Djursholms-eleverna Max Izosimov, John Preisler och Joel von Krusenstjerna har startat organisationen Generation Strive för unga entreprenörer. De vill få Djursholmare att besöka Tensta, och Tenstabor att komma till Djursholm.

  Läs mer
  www.dagensnyheter.se

  Viktor Rydberg ändrar antagningsprocess: ”Skolan kan inte vara en skyddad verkstad”

  2021-01-26

  Diskussionen om hur segregationen i svenska skolor ska minska har pågått länge och förslagen är många. Nu ändrar Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor sin antagningsprocess för att få en större blandning av elever. ”Vi behöver ha världen i skolan. Skolan kan inte vara något vid sidan av, som en skyddad verkstad”, säger Amanda Hurst, stiftelsens skolchef.

  Läs mer
  www.mittistockholm.se

  Prestigeskola byter antagningsmodell: ”Vi vill att barnen ska blandas”

  2021-01-23

  Ingen har testat det förr: Att ta in hälften av eleverna från närområdet och hälften från en yttre kö. Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor startar nytt i mång­kulturella Fisksätra – och hoppas kunna minska skolsegregationen. Skolchef Amanda Hurst och tillträdande rektor Mats Strandler berättar mer.

  Läs mer
Visa fler inlägg

Presskontakter

Richard Wahlström
Kommunikatör huvudkontoret
richard.wahlstrom@vrg.se
070-962 45 94

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok