VRG-musikalen

Från och med läsåret 21/22 omstruktureras VRGs musikal och blir ett rent estetprojekt för alla estetelever från VRG Jarlaplan och VRG Sundbyberg.

Slutsålda föreställningar

Redan två år efter att Stiftelsen grundats satte elever och lärare på VRG Djursholm ihop den första musikalen tillsammans. På den tiden spelades musikalen upp i Samskolans aula inför en publik av föräldrar och elever.

25 år senare har den årliga musikalen blivit ett signum för VRG:s kreativa profil, och genererar slutsålda föreställningar på Oscarsteatern och Maximteatern och nyhetsinslag på SVT och TV4.

Elever kan välja musikalen som slutprojekt i årskurs 3. Den som ansöker får provspela inför en jury bestående av lärare från de estetiska programmen på VRG Jarlaplan. De ansökande sållas ut och sätts sedan samman till ett produktionsteam som sköter allt från PR och marknadsföring till musik, kostym, smink, dans och sång.

Läs mer om jubileumsuppsättningen Rock of Ages här, som spelades i januari 2020.
Snart presenteras årets musikal Can’t Stop the Beat! 
Om musikalen i press

DN Nytolkad skräckmusikal på skoltid
Stockholmdirekt Elever gör punkmusikal om Trump
Mitti 72 elever sätter upp West side story
Stockholmdirekt Kidsen på Viktor Rydberg gör det igen – se stjärnor födas i ny musikal
Sveriges Radio ”Rainbow Warrior” musical focuses on environmental activism
Stockholmdirekt Eleverna som har droger och sex på schemat
DN Gymnasieelever rockar på Oscarsteatern
Svd Det kokar om 1956

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok