VRG-musikalen

Från och med läsåret 21/22 omstruktureras VRGs musikal och blir ett rent estetprojekt för alla estetelever från VRG Jarlaplan och VRG Sundbyberg. Den första musikalen som sätt upp i nya omstruktureringen är GREASE. Premiär 19/1 2022. Biljettsläpp 1/12 2021

Slutsålda föreställningar

Redan två år efter att stiftelsen grundats satte elever och lärare på VRG Djursholm ihop den första musikalen tillsammans. På den tiden spelades musikalen upp i Samskolans aula inför en publik av föräldrar och elever.

25 år senare har den årliga musikalen blivit ett signum för VRG:s kreativa profil, och genererar slutsålda föreställningar på Oscarsteatern och Maximteatern och nyhetsinslag på SVT och TV4.

Elever som går på något av våra Estetprogram på Jarlaplan eller Sundbyberg kan välja musikalen som gymnasiearbetet i årskurs 3. Om du väljer att vara med och ha musikalen som ditt gymnasiearbete får du arbeta inom två arbetsgrupper, en grupp ”on-stage” och en grupp ”off-stage”. ”On-stage” är det arbetet du gör på scenen, oftast inom den estetinriktning som du går, och ”off-stage” är arbetet bakom scenen, såsom kostym, scenografi, marknadsföring, dokumentation och smink och mask.

Can’t stop the beat 2021

Rock of Ages 2020

Jekyll and Hyde 2019

American Idiot 2018

West Side Story 2017

The Wiz 2016

Rainbow Warriors 2015

Om musikalen i press

DN Nytolkad skräckmusikal på skoltid
Stockholmdirekt Elever gör punkmusikal om Trump
Mitti 72 elever sätter upp West side story
Stockholmdirekt Kidsen på Viktor Rydberg gör det igen – se stjärnor födas i ny musikal
Sveriges Radio ”Rainbow Warrior” musical focuses on environmental activism
Stockholmdirekt Eleverna som har droger och sex på schemat
DN Gymnasieelever rockar på Oscarsteatern
Svd Det kokar om 1956

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok