Intervju Viggo Böttiger

Intervju

Elev

Viggo Böttiger, årskurs 8 musikprofilen

Viggo Böttiger går musikprofilen på Viktor Rydbergs skola Vasastan och gillar att under den extra musikundervisningen få välja låtar att spela i band. Dessutom gillar Viggo stämningen på skolan och de frivilliga workshops som finns efter skolan för den som vill jobba lite extra i något ämne.

Viggo-Böttiger-VRSV-webb 2

Fråga

Varför valde du att börja på skolan?

Svar

Både min syster och andra kompisar gick på skolan tidigare. Jag sökte just musikprofilen för att mina föräldrar tipsade om att den här inriktningen fanns och eftersom jag gillar musik så tänkte jag “varför inte söka?”.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Den var bra, men det var lite pirrigt att börja i en ny skola. Det är skönt att sjuorna får starta första dagen med bara sjuorna i skolan innan de andra årskurserna kommer tillbaka från sommarlovet. Det var också roligt och skönt att de första dagarna var ganska lugna.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Att alla säger hej till varandra och att det är bra lärare på skolan. Dessutom gillar jag verkligen att vi har workshops efter skolan som man kan gå på om man vill jobba lite extra i något ämne. Det visar verkligen att man får mycket hjälp och kan öva extra om man till exempel har svårt för något ämne.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Stämningen på skolan är riktigt nice och alla är trevliga. När jag kommer till skolan ser jag både fram emot att träffa mina kompisar och att vara på lektionerna. Luncherna är också mycket bra eftersom skolan har ett stort utbud av maträtter och du kan alltid ta soppa eller flingor om du vill.

Fråga

Hur är det att gå musikprofil?

Svar

Musikprofilen innebär att vi har någon timme extra musik i veckan och när det är varierar beroende på vilken vecka det är. Det är kul att spela i band som vi gör på musikprofilen och våra musiklärare ger oss låtar att spela. Det känns riktigt kul att vi har mer musik på schemat. Nu känns det nästan ännu roligare med musikprofilen än när vi började för nu får vi även välja egna låtar.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag kommer direkt att tänka på min SO-lärare för hon är pedagogisk när hon lär ut. Hon är även riktigt rolig utan att det blir stökigt i klassen. Jag gillar också min mentor som även är min engelsk- och fransklärare, för hon har lärorika lektioner och det är kul att få ha henne i tre ämnen.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok