Intervju: Jennifer Fattala

Intervju

Elev

Jennifer Fattala

Program

Ekonomiprogrammet inriktning juridik

Jennifer Fattala går ekonomiprogrammet inriktning juridik på Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg. Det var programinriktningen och den nya skolan som lockade henne till VRG. Att tillämpa lagar och göra studiebesök i tingsrätten har Jennifer bland mycket annat fått göra.

Jennifer-Fattala-VRGS-webb 2

Fråga

Hur är det att gå just ditt program?

Svar

Jag skulle säga att det är roligt och intressant att gå ekonomi juridik, speciellt eftersom både ekonomi och juridik finns i ens omgivning hela tiden utan att man tänker på det. Därför är det ett bra program för den som intresserad av ämnena, men det kan också bli ganska svårt ibland.

Fråga

Varför sökte du till skolan?

Svar

Jag sökte till Viktor Rydberg gymnasium Sundbyberg eftersom jag hade hört mycket bra om de andra VRG-skolorna och tyckte att det skulle bli spännande med en nyöppnad skola! Att skolan har ekonomiprogrammet med inriktning juridik, som jag var intresserad av, gjorde att det blev just VRG Sundbyberg.

Fråga

Hur är du som elev?

Svar

Som elev skulle jag säga att jag är ambitiös och målmedveten. Jag koncentrerar mig och hänger med på lektionerna och tycker även att det är väldigt roligt att lära mig nya saker. När jag kommer till skolan ser jag fram emot att träffa mina vänner och lärare som motiverar och hjälper mig med mina studier.

Fråga

Vilken är din favoritkurs?

Svar

Min favoritkurs är Engelska eftersom vi har varierande uppgifter på lektionerna. Man lär sig mycket nytt också vilket är bra eftersom vi även pratar engelska i andra kurser. Att kunna engelska är även en bra förberedelse inför framtiden.

Fråga

Berätta om några specifika kurser som du läser på juridikinriktningen!

Svar

I kursen Företagsekonomi har jag fått lära mig mycket om arbetet bakom ett företag när vi har jobbar med affärsideer, bokföring och marknadsmix som alla är delar av ett företag. När det gäller Privatjuridik och Rätten & samhället som är två liknande kurser så har jag bland annat lärt mig hur man tolkar och tillämpar olika lagar. Vi gjorde även ett studiebesök i Stockholms tingsrätt där jag fick lära mig hur en rättegång går till.

Fråga

Att läsa kursen i ett långt pass en gång i veckan kallas för blockschema. Vad tycker du om blockschema?

Svar

Jag tycker att blockschema är bra eftersom man hinner göra mycket mer på lektionerna och slipper att göra saker hemma eftersom man hinner göra det under lektionstiden. Ibland kan det bli lite väl långt men eftersom vi får raster under lektionen och gör olika grejer under lektionspasset så det blir ändå bra i slutändan. Under de längre lektionerna kommer man även in i ett bättre flow till skillnad från kortare lektioner.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

En lärare jag tycker om är min mentor och juridiklärare. Det som utmärker henne är att hon är väldigt förstående eftersom juridik kan vara ett svårt ämne. Hon är väldigt bra på att hjälpa till när man behöver det och väldigt tydlig så man alltid vet vad man ska göra och hur man ska gå till väga. Hon publicerar även uppgifter på olika nivåer så man kan arbeta med det som passar en själv.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Jag skulle säga att stämningen i skolan är bra. I klassen har vi bra sammanhållning och på lektionerna är det lugnt så att man alltid kan koncentrera sig. Vi läser våra individuella val i blandade grupper och det skulle jag säga har gjort att gemenskapen och stämningen på skolan har blivit ännu bättre.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok