Intervju: Igor Romanus

Intervju

Elev

Igor Romanus

Program

Estetiska programmet inriktning teater

Igor Romanus går estetiska programmet inriktning teater på Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan. Han tycker om samarbetet med de andra estetinriktningarna och lyfter särskilt fram gemenskapen på skolan som en viktig trivselfaktor. Den roligaste kursen tycker Igor är Scenisk gestaltning.

Igor-Romanus-VRGJ-webb 2

Fråga

Hur är det att gå just estetiska programmet inriktning teater?

Svar

Det som framför allt är det kul är att vi får jobba med de andra estet-inriktningarna på olika sätt. Vi har flera kurser som exempelvis Teaterteori, Röst och Scenisk gestaltning som sträcker sig över hela gymnasiet. I de kurserna får vi sätta upp roliga pjäser tillsammans och lära oss en massa nytt om teaterns teori och historia. I rösten lär vi oss hur vi ska använda rösten på bästa sätt. Det är sjukt kul men ändå en liten utmaning. Min favoritkurs är Scenisk gestaltning.

Fråga

Varför valde du det estetiska programmet med inriktning teater?

Svar

Jag har alltid tyckt att det har varit kul med teater. Att få möjlighet att gå teater på en skola som har bra undervisning i alla ämnen, gjorde valet VRG Jarlaplan till en självklarhet.

Fråga

Vilka individuella val har du gjort?

Svar

Jag har valt till Matte 2b och Matte 3b för att jag tycker om matte och tror att det kan vara bra för framtiden. Idrott och hälsa 2 har jag lagt till för att idrott är ett av mina favoritämnen. Dessutom har jag valt Retorik som jag tror man behöver genom hela livet oavsett vad, för man kommer alltid behöva kommunicera med varandra.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Gemenskapen bland alla i skolan. Vi är en mindre skola så man får en väldigt bra relation med de andra årskurserna. Jag gillar att vi har blockschema för man får mer gjort känns det som. Alla personal är också väldigt bra genom att de är öppna för förslag och involverar eleverna på ett bra och strukturerat sätt. Jag tycker att man borde välja VRG Jarlaplan just för möjligheterna till allt nytt. Exempelvis kan man läsa estetiska kurser som musik om man vill hålla på med det, även om man går ekonomiprogrammet.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Stämningen skulle jag säga är väldigt öppen och glad, eftersom alla är så inkluderande på vår skola. Mycket tack vare att gemenskapen bland klasserna på skolan är så bra. Man lär känna andra på ett bra och kul sätt.

Fråga

Att läsa kursen i ett långt pass en gång i veckan kallas för blockschema. Vad tycker du om blockschema?

Svar

Jag tycker att blockschema är väldigt bra eftersom man kommer in i ett flow som gör att blir mer fokuserad och hinner mer på lektionen. Jag tycker att det blir mer effektiv tid.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 1?

Svar

Den var spännande med mycket nytt, vilket var nervöst. Men framförallt var jag väldigt nyfiken och såg bara en massa nya möjligheter.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok