Intervju: Hampus Wachtmeister

Intervju

Elev

Hampus Wachtmeister

Program och årskurs

Ekonomi ekonomi åk2 VRG Djursholm

Hampus Wachtmeister går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi på VRG Djursholm. Med ett starkt intresse för matematik känner Hampus att han gjorde rätt programval. Att dessutom få lära sig om företagsekonomi och privatjuridik tycker Hampus är roligt, och allra mest ser han fram emot att få starta UF företag.

Alexander Donka

Fråga

Varför sökte du till ekonomiprogrammet?

Svar

Jag sökte ekonomiprogrammet på VRG Djursholm för att jag hade hört sen innan från ett flertal familjekompisar och familjemedlemmar som går eller har gått programmet att det var ett mycket bra program. Jag lockades av kurser som företagsekonomi och privatjuridik eftersom jag ville lära mig om hur det går till när man sköter ett företag. Att välja ekonomiprogrammet var ett självklart val för mig.

Fråga

Hur är det att gå just ditt program?

Svar

Jag tycker att ekonomiprogrammet är väldigt intressant och lärorikt. Jag lär mig mycket saker som förbereder mig för framtiden och det är även ett program som är väldigt bra för personer som mig med stort matematik- och ekonomiintresse. Man lär sig exempelvis hur man hanterar sin privata ekonomi och sina privata juridiska behov.

Fråga

Vad får du lära dig om ekonomi och juridik?

Svar

I företagsekonomi får man lära sig hur ett företag utifrån det ekonomiska perspektivet, hur man gör olika typer av budgetar, vilka företagsformer det finns och även hur olika affärsmodeller återspeglas i balans och resultaträkningar. I privatjuridik lär man sig om olika juridiska situationer man kan hamna i privat och även hur man löser dem, exempelvis hur man gör när man ska skriva på ett hyreskontrakt eller vad man ska göra om man hamnar i en juridisk tvist med någon. Företagsekonomi och privatjuridik är två väldigt intressanta och framtidsförberedande kurser. Det är även väldigt bra lärare som lär ut de kurserna vilket gör det ännu bättre.

Fråga

Vilka individuella val har du gjort?

Svar

Jag har valt kurserna Programmering, Tyska 4 och Rätten i samhället. Programmering valde jag eftersom jag tror att programmering kommer vara en stor del av framtiden och för att det är en väldigt intressant kurs. Tyska 4:a valde jag för att det är väldigt viktigt att kunna ett tredje språk på en hög nivå. Rätten i samhället valde jag för att jag tyckte att Privatjuridik 1 var en väldigt bra kurs så då ville jag lära mig mer om juridik.

Fråga

Vad ser du fram emot mest på ekonomiprogrammet?

Svar

Något som är speciellt för just ekonomiprogrammet är att man får starta sitt eget UF företag, vilket är ett mindre företag som man får starta med hjälp av skolan och andra elever. Det ger en möjlighet att få testa på hur det är att starta och driva ett företag. Jag ser väldigt mycket fram emot att få starta mitt UF företag och det skulle jag även säga är en av höjdpunkterna med programmet.

Fråga

Vilken är din favoritkurs?

Svar

Min favoritkurs är matematik eftersom jag är väldigt intresserad av ämnet och för att jag tycker att det är en bra och rolig kurs. En sak som jag tyckte var väldigt bra var att vi hade snabbmatte i ettan, alltså att vi hade Matematik 1 första terminen och sedan Matematik 2 andra terminen. Detta gjorde att det gick lite snabbare så att det inte var långtråkigt, som jag tycker att det ibland kan bli i matte. Eftersom jag är väldigt matteintresserad ville jag därför gå steget längre än Matematik 2, så att Matematik 3 ingår i ekonomiprogrammet passar mig.

Fråga

Vad tror du att du kommer att ta med dig från din tid på VRG?

Svar

Jag tror jag kommer ta med mig mycket viktig kunskap som jag kommer ha stor användning för i framtiden. Jag kommer även ta med många härliga minnen från allt kul som händer på skolan och även ett flertal goda vänskaper. Gymnasietiden ryktas om att vara en av de tiderna som man sedan minns tillbaka till mest under livet och hittills har min tid på VRG visat att det ryktet är mer än rätt.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok