Intervju: Emelie Wallenman

Intervju

Elev

Emelie Wallenman

Program

Estetiska programmet inriktning visuell kommunikation och media

Emelie Wallenman går med första kullen som läser Estetiska programmet med inriktning visuell kommunikation och media på VRG Sundbyberg. Som högstadieelev på VRS Sundbyberg ville Emelie gå gymnasiet på VRG och bestämde sig för att fortsätta på Campus, eftersom den nya estetiska inriktningen lockade.

Emelie-Wallenman-VRGS-webb 2

Fråga

Varför valde du att börja på VRG Sundbyberg?

Svar

Jag har alltid velat gå på ett VRG-gymnasium. När jag senare såg hur bra gymnasiet här var så tänkte jag att jag ville ta en titt på vad gymnasiet hade att erbjuda och det som nog gjorde att jag valde just VRG Sundbyberg var denna specifika programinriktning. Eftersom programinriktningen visuell kommunikation och media inte finns på något annat VRG-gymnasium så tänkte jag att de vore kul att gå här och få vara med och starta upp någonting nytt.

Fråga

Vad innebär det att gå visuell kommunikation och media?

Svar

Att gå visuell kommunikation och media innebär att man är mer inriktad på bild, media och dess produktioner. I ämnen som Historia 2b kultur kommer vi lära oss mer om kulturen och hur den påverkar dagens miljö. Alla ämnen strävar efter att framhäva det estetiska uttrycket vilket gör lektionerna så mycket roligare. Vi läser också Mediaproduktion samt Bild och form. På lektionerna får vi prova på olika redigeringsprogram, lära oss skissa, rita och måla. Jag tycker det är väldigt bra att vi har båda dessa kurser eftersom vissa saker som vi lär oss i den ena kursen kan vi ha användning av i den andra kursen och vice versa.

Fråga

Vilken är din favoritkurs?

Svar

Min favoritkurs måste nog vara mediaproduktion. Skolan har gett oss den underbara möjligheten att få använda Adobe. Det är ett program som jag aldrig har använt förut och därför så är det så kul att få lära sig massor med nytt. Vi lär oss just nu hur man använder photoshop, vi lär oss att skugga, klippa ut och lägga färg och filter på våra bilder.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Stämningen är väldigt bra. Eleverna i de andra klasserna är väldigt trevliga och även fast vi går första året så ser tvåorna till att vi har det bra här. Någonting annat som är väldigt viktigt på skolan är personalen, och låt mig säga att bättre personal finner man nog inte. Absolut alla som jobbar på denna skola behandlar alla lika och vill att alla ska må så bra som möjligt. Ett stort plus är att vi delar mentorsgrupp med eleverna som går musik, så man kan ofta hitta mig och mina vänner i musiksalen där vi spenderar våra raster.

Fråga

Att läsa kursen i ett långt pass en gång i veckan kallas för blockschema. Vad tycker du om blockschema?

Svar

Jag tycker att blockschema är underbart! Oftast tar det tid för mig att komma igång vilket var väldigt jobbigt för mig med så korta lektioner på högstadiet. Någonting många tror är att de långa lektionerna är jobbiga, men de går faktiskt väldigt snabbt. Lärarna här ser till att ge små korta raster så man alltid är igång och har toppfokus.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min bild- och medielärare är väldigt bra för hon är trevlig mot alla och tydlig i sina instruktioner. Hennes prio nummer ett är att man ska vara med och ha kul på hennes lektioner, vilket hon är väldigt bra på att se till att det också är.

Fråga

Vad vill du göra efter studenten?

Svar

Om jag inte pluggar vidare, vilket jag vill, så skulle jag vilja åka till USA i några år och jobba med några av de bästa event- och bröllopskoordinatorerna. Efter att jag jobbat med dem ett tag skulle jag vilja starta ett eget företag och bli eventkoordinator. De har alltid varit en dröm för mig och jag tror verkligen att detta program kommer hjälpa mig att nå mina mål.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok