Intervju: Ella Usher

Intervju

Elev

Ella Usher

Program

Naturprogrammet särskild variant musik

Ella Usher går naturprogrammet särskild variant musik på Viktor Rydberg gymnasium Odenplan. Hon menar att programmet kombinerar det bästa av två världar och gillar att kunna involvera sin hobby i skolvardagen.

Ella-Usher-VRGO-webb 2

Fråga

Hur är det att gå just naturprogrammet särskild variant musik?

Svar

FJättekul! Jag skulle beskriva natur/musik som den bästa kombinationen av två helt olika världar. Naturprogrammet innebär ambitiösa elever som alla bidrar till en studiemotiverad miljö medan musikinriktningen ger en variation i vardagen. Att plugga matte ena timmen till att sedan sitta i musikrummen och lyssna eller spela musik med de andra eleverna ger en härlig stämning i skolan.

Fråga

Varför sökte du till skolan?

Svar

Jag valde att söka till just VRG Odenplan eftersom det är en av få gymnasier i Stockholm som erbjuder kombinationen av natur med särskild variant musik. Det kändes som ett jättebra alternativ att kunna kombinera naturämnena med ett av mina stora intressen musik. När jag besökte skolans Öppet Hus jag fick en bra känsla och då kändes valet ganska självklart!

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 1?

Svar

Jag var nervös, jättenervös. Det släppte dock snabbt när jag kom till skolan och såg alla andra nya elever, de allra flesta troligtvis lika nervösa som jag. Det hjälpte också att alla i klassen hade det gemensamma musikintressen att prata om eftersom det blev ett naturligt sätt att bryta isen på. Jag gick hem efter skolan med en bra känsla i magen.

Fråga

Vilken är din favoritkurs?

Svar

Eftersom jag ändå går natur/musik måste jag svara Ensemble. Jag valde natur/musik för att jag tycker om att spela musik. Därför är det också ganska självklart den kursen jag tycker lite extra om. Jag ser nästan alltid fram emot dagarna då vi har Ensemble och får fortsätta jobba på de olika projekten vi blir tilldelade.

Fråga

Att läsa kursen i ett långt pass en gång i veckan kallas för blockschema. Vad tycker du om blockschema?

Svar

Jag var skeptisk till en början och det tog ett tag att vänja mig vid att koncentrera mig på de långa lektionerna, men nu gillar jag det. Att endast ha två lektioner per dag tycker jag gör att dagarna känns kortare, eftersom man har färre ämnen att koncentrera sig på. Dessutom tycker jag det är lättare att strukturera mina veckor när jag har varje ämne endast en gång i veckan. Jag tror dock att det beror på vem man är som person, det kräver definitivt självdisciplin att kunna koncentrera sig under så pass långa perioder.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

En av mina favoritlärare är min svensklärare. Jag tycker särskilt mycket om henne eftersom hon tydligt visar ett intresse för ämnet hon lär ut och på så vis gör även oss elever intresserade och uppmärksamma. Dessutom är hon jätteduktig på att ge oss spännande och varierande uppgifter som hon förklarar på ett klart och tydligt sätt.

Fråga

Vad ger du för tips till någon som väljer mellan natur/natur och natur/musik?

Svar

Det är ett svårt val som jag själv stod inför. Det handlar i slutändan om prioriteringar. Jag ville inte tappa musiken bara för att jag valde naturprogrammet. Även om natur/musik innebär en lite annorlunda kursplan än natur/natur tyckte jag att skillnaderna var så pass små att jag lika gärna kunde inkludera en av mina hobbys in i skolvardagen.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok