Intervju: Cleopatra Josephson

Intervju

Elev

Cleopatra Josephson

Program

Estetiska programmet inriktning dans

Cleopatra Josephson går estetiska programmet inriktning dans på Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan och valde dansprogrammet för att hon ville kombinera sin hobby med högskoleförberedande studier. Med 6 timmar dans på schemat har hon fått en bredare syn på dans och Cleopatra berättar att hon lär sig mycket inom konstformen.

Cleopatra-Josephson-VRGJ-webb 2

Fråga

Varför valde du Estetiska programmet inriktning dans?

Svar

Jag valde att gå dans på gymnasiet för att jag älskar att dansa. Blandningen mellan de teoretiska ämnena och det estetiska ämnet dans gör att alla dagar är roliga och fyllda med variation. Det som skiljer VRG åt från andra skolor är att jag på VRG får högskoleförberedande utbildning vilket gör att jag kan plugga vidare inom andra områden efter gymnasiet om jag inte vill studera dans. Jag vet inte om jag vill jobba inom dans och det var därför jag valde dans på just VRG Jarlaplan.

Fråga

Varför sökte du till skolan?

Svar

Jag hade hört många bra omdömen om VRG Jarlaplan, både om den härliga stämningen och de bra lärarna. Jag har alltid velat gå en estetisk skola och jag gillade konceptet med blandade klasser, alltså var VRG Jarlaplan det ultimata valet för mig.

Fråga

Vad innebär det att gå i ”blandad klass”?

Svar

Att gå i en blandad klass innebär att min klass består av elever som läser ekonomi, bild och dans. Det gör att klassen är fylld med kreativitet och elever med olika intressen. Att gå i en klass där många har olika intressen bidrar till en härlig stämning i klassen.

Fråga

Berätta om dansundervisningen!

Svar

Dansen på VRG Jarlaplan inkluderar både improvisationsövningar, teknikövningar, och får oss danselever att förstå varför, hur och på vilka olika sätt vi kan dansa på. Vi jobbar mycket med dans från olika synvinklar och på nya sätt som jag aldrig har dansat tidigare. Jag har nästan 6 timmar dans i mitt schema varje vecka och en timme dansteori. Dansundervisningen har gett mig en mycket bredare syn på dans och vad dans innebär för mig och andra.

Fråga

Vem passar på dansprogrammet?

Svar

Alla som gillar att dansa passar på dansprogrammet. Det är väldigt roligt och kommer garanterat att lära dig mycket. Jag själv älskar att dansa och att få dansa flera timmar i veckan i skolan är jättekul. Det gör att skolan blir mycket roligare samtidigt som man får en högskoleförberedande utbildning.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Min samhällskunskapslärare tycker jag har väldigt intressanta och varierade lektioner. Vi jobbar både skriftligt, muntlig och alla lektioner med honom i samhällskunskap är på engelska.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Jag gillar främst blandningen av människor, lärarna och ”Jarla-andan”. Jag gillar även att vi har blockscheman vilket innebär att våra lektioner är lite längre.

Fråga

Vad vill du ge för tips till framtida elever som funderar på att söka till det här programmet?

Svar

SÖK! Kombinationen med de teoretiska ämnena och dansen gör dagarna roliga och fyllda med kreativitet. Man får en mycket större bild av vad dans faktiskt är och lär sig otroligt mycket om hur man ska röra sig. Det är väldigt kul!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok