Intervju Carl Haglind

Intervju

Elev

Carl Haglind, årskurs 8 spets engelska

Carl Haglind går spets-engelska på Viktor Rydbergs samskola Djursholm. Han valde engelskainriktningen med mer engelska på schemat efter att ha bott utomlands, för att inte tappa det engelska språket. Stämningen på skolan är väldigt bra menar Carl som också berättar om sin positiva lärare som gör det både roligare och lättare att lära sig.

Carl-Haglind-VRSD-webb 2

Fråga

Varför valde du att börja på skolan?

Svar

Jag valde att börja på VRS Djursholm eftersom skolan hade spets engelska och ligger i närheten av där jag bor. Tre år innan jag började i sjuan så kom jag hem från USA där min familj och jag hade bott i fem år. Jag ville inte tappa eller glömma bort min engelska och därför passade inriktningen på skolan mig.

Fråga

Hur kändes det när du väl började på skolan?

Svar

Min första dag på skolan var lite pirrig. Vi fick en rundtur av skolan, rum för rum, och då förstod jag inte hur jag någonsin skulle kunna hitta runt i skolan. Skolbyggnaden kändes väldigt stor och fin. Det jag nu gillar mest med skolan är att stämningen är väldigt bra och att lärarna är positiva och bra.

Fråga

Vad innebär det att gå spetsengelska? Måste man vara expert på engelska för att klara av skolan?

Svar

Att gå spets engelska innebär att vi får en timme mer engelska per vecka. På engelskalektionerna pratar vi bara engelska och lärarna undervisar på engelska, men resten av lektionerna i skolan är på svenska. För att komma in på engelska spets gör man en läsförståelse, ett skriftligt prov och slutligen en muntlig intervju med engelsklärarna. Många i min klass har engelska som hemspråk eller har bott utomlands. Alla i klassen är väldigt duktiga på engelska. Vi brukar även prata engelska utanför klassrummet.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

En lärare som jag tycker är jättebra är min lärare i matte och NO. Hon är väldigt bra på att göra sina lektioner intressanta och dessutom är hon alltid glad och positiv. Hennes glädje smittar av sig till eleverna som gör att det blir bättre stämning i klassen. Då blir det både roligare och lättare att lära sig.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok