Intervju Amine Jebrane

Intervju

Elev

Amine Jebrane, årskurs 8

Amine Jebrane går på Viktor Rydbergs skola Sundbyberg och fick en bra känsla av skolan redan sin första dag i årskurs 7. Att klasserna blandas varje år gillar Amine som berättar att på så sätt får man många kompisar. Dessutom menar han att det bästa med skolan är de engagerade lärare och de varierade lektionerna.

Amine-Jebrane-VRSS-webb 2

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Det jag tycker är bäst med den här skolan är att alla lärare på skolan är väldigt engagerade och det känns verkligen som att de vill lära ut. Det gör att man själv får mer energi och motivation till att göra sitt arbete. Det är förmodligen också det viktigaste med en skola. Skolan ligger väldigt centralt och är enkel att ta sig till. Dessutom är VRS Sundbyberg en väldigt modern skola för vi jobbar väldigt mycket digitalt och lokalerna är nya och fräscha.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Min första dag på skolan var jättebra och man fick lära känna sin klass. Vi fick även en rundtur i skolan och träffade våra lärare som var jättetrevliga och välkomnande.

Fråga

Vad ser du fram emot när du kommer till skolan?

Svar

Det jag ser fram emot mest är att träffa mina vänner. På VRS Sundbyberg har vi konceptet att klasserna blandas varje år och det gör att man får många nya kompisar. Det tycker jag är jättebra!

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag tycker att min fransklärare är väldigt bra för han gör ämnet väldigt roligt genom att det är mycket skämt på lektionen men samtidigt väldigt seriöst. Därför ser man fram emot franskalektionerna. Det jag tycker om är att hans lektioner är varierade och det finns en tydlig plan för vad som ska göras. Franska är också ett av mina favoritämnen eftersom det är ett väldigt fint språk och dessutom tycker jag om att lära mig språk.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Jag tycker att det är en bra stämning på skolan och alla är väldigt trevliga mot varandra. Att vi delar en del av lokalerna med gymnasiet, VRG Sundbyberg, tänker jag inte så mycket på.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din högstadietid när du senare börjar på gymnasiet?

Svar

Jag kommer att ta med mig min erfarenhet att ta eget ansvar för vad som ska göras och för vad jag behöver kunna. Men jag tar också med mig min pluggstrategi som kommer kunna hjälpa mig senare när jag börjar gymnasiet.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok