Intervju: Agnes Rosenqvist

Intervju

Elev

Agnes Rosenqvist

Program

Samhällsprogrammet spetsinriktning engelska

Agnes Rosenqvist går samhällsprogrammet med spetsinriktning engelska på Viktor Rydberg gymnasium Djursholm. Att läsa engelska på snabbfart för att under det tredje året hinna läsa engelska universitetskurser lockade Agnes, som är säker på att engelskan är viktig i sitt framtida arbetsliv.

Alexander Donka

Fråga

Varför sökte du till VRG Djursholm?

Svar

Jag gick högstadiet på VRS Djursholm och kände mig väldigt bekväm med att söka till VRG Djursholm eftersom jag gillar Stiftelsen och därmed visste att jag skulle komma till en bra skola. På VRG Djursholm såg jag fram emot mer frihet och mer inriktad undervisning. Jag tyckte väldigt mycket om Sammis (Viktor Rydbergs samskola Djursholm) för det var så många bra lärare och att det fanns många möjligheter med att gå där.

Fråga

Hur är det att gå just samhällsprogrammet spets engelska?

Svar

Det speciella med SamEng är ju såklart att man läser engelska på snabbfart, alltså att man läser engelska 5, 6 och 7 på två år och sen går engelska universitetskurser det sista året. Pluggmässigt har det varit väldigt hanterbart hela tiden och det är bra att vi får fördjupa oss i de ämnen vi pluggar. Det har alltid känts som att jag utvecklats och att jag blir bättre och bättre.

Fråga

Vilka individuella kurser har du valt att läsa?

Svar

Jag hade Bild i tvåan och nu i trean har jag både Matte 3 och Idé- och kulturhistoria. Jag valde matte för att jag gärna ville få lite mer behörighet och för att jag tycker att matte är kul. Bild och Idé- och kulturhistoria valde jag för att få in mer kreativa kurser och speciellt Idé- och kulturhistoria eftersom jag hade hört väldigt mycket bra om just den kursen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den kursen, för det är ju inte som Matte 3 och Bild som bygger på det jag lärt mig tidigare. I Idé- och kulturhistoria går vi ofta på muséebesök och lär oss om olika epoker.

Fråga

Varför vill du lära dig extra mycket engelska?

Svar

Jag har alltid tyckt att engelska har varit kul och väldigt enkelt för mig så jag tänkte att det skulle vara kul att få extra mycket engelskundervisning. Jag tänker också att engelska är något väldigt bra att ha till framtiden, både när man reser och i jobbet exempelvis.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag har väldigt många bra lärare men den lärare jag tycker allra bäst om är min lärare i samhällskunskap och sociologi. Det som gör henne så bra är hennes entusiasm och att hon lyckas göra allting väldigt intressant. Hon har en väldigt trevlig energi i klassrummet som jag uppskattar väldigt mycket. När hon förklarar saker så fattar jag och hon gör så att jag känner att jag kan fråga när jag inte förstår.

Fråga

Vad gillar du mest med skolan?

Svar

Det är en väldigt svår fråga för det finns så mycket bra. Jag tycker att själva byggnaden är väldigt vacker och jag gillar vårt stora och fina campus. Jag älskar att sitta ute med mina kompisar på sommaren eller när det är varmt och plugga eller bara prata.

Fråga

Vad vill du göra efter studenten?

Svar

Min plan är att vara au pair i ett år efter studenten eftersom jag gärna skulle vilja lära mig franska. Efter mitt år utomlands vill jag göra ett naturvetenskapligt basår så att jag har behörighet att söka till läkarprogrammet.

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok