Musikprofil

Om profilen

På Viktor Rydbergs skolor håller vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till våra högstadieskolor välja att söka till Musikprofil. Musikprofil innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet. Du kommer att gå i en klass tillsammans med elever som delar ditt musikintresse. Tillsammans kommer ni att fördjupa er inom instrumentspel, sång, kör, låtskriveri och mycket annat. Ni kommer också att genomföra både mindre och större konserter på skolan under alla tre år. För att bli antagen till Musikprofilen gör du ett färdighetsprov där du visar upp dina förkunskaper. Därefter tar lärarna beslut om vilka som blir antagna.


Så ansöker du
Så här går antagningen till

Du som har ansökt kommer att bli kallad till ett färdighetsprov där du visar upp dina färdigheter. Färdighetsprovet bedöms av skolans musiklärare och besked om eventuell plats mailas ut under Februari.

Hur ansöker jag VRS Sundbyberg?

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Sundbyberg så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länkar här nedan.

Hur ansöker jag VRS Vasastan

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Vasastan så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länkar här nedan.

Hur ansöker jag VRS Djursholm

För att anmäla dig till Musikprofilen på VRS Djursholm anmäler du ditt intresse här nedan!

Färdighetsprov: sång

A

Du ska framföra en egen vald låt a cappella samt ett obligatoriskt stycke som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

B

Rytm- och gehör,
där juryn spelar olika rytm- och melodislingor som du ska härma.

Färdighetsprov: gitarr, bas, trummor och keyboard

A

Du framför en egen vald låt på ditt instrument samt ett obligatoriskt stycke som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

B

Rytm- och gehörstest, där du ska härma olika rytm- och melodislingor.

C

Du sjunger en vers på en sång som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Stiftelsens bedriver idag tre grundskolor, en i Djursholm, en i Vasastan och en i Sundbyberg. Besök skolans sida, läs intervjuer med lärare och hör vad eleverna har att säga!
Läs mer

När får jag besked

Du kommer att få besked senast i februari om du blir antagen till profilen.

Anmäl intresse


Som vårdnadshavare anmäler du ditt barns intresse för musikprofilen. Du blir skickad till ett Googleformulär som hanteras av respektive skolas ledning.

Tillgängligt på dessa skolor

VRS Djursholm

Viktor Rydbergs väg 2, 182 62 Djursholm

08-622 21 20


VRS Vasastan

Norrtullsgatan 41A, 113 45 Stockholm

08-622 21 05


VRS Sundbyberg

Löfströms Allé 3, 172 66 Sundbyberg

070-924 03 49


Viktiga datum

“Lärarna vill verkligen engagera eleverna genom att uppmuntra och berätta hur man kan ha nytta av kunskaperna. Det gör undervisningen mycket roligare. När man märker att en lärare brinner för sitt ämne och tycker att det är kul så blir det roligt också för oss elever och man blir meddragen.”

Ellen Hövel, musikprofilen på VRS samskola