Musikprofil

Om profilen

Viktor Rydbergs samskola i Djursholm erbjuder dig som ska börja i årskurs 7 en möjlighet att fördjupa dina kunskaper i musik. Du har fler musiklektioner per vecka och får dessutom undervisning i mindre grupper där vi fokuserar på att du ska få utveckla din sång och ditt spel i en rad genrer inom populärmusik. Hela poängen med musikprofilen är att du ska få mer musik på schemat utan att för den skull göra avkall på lärandet i andra ämnen. Det enda du inte kan läsa på musikprofilen är ytterligare ett språk (ryska/kinesiska), den tiden använder vi till sång och musik! Ni som kommer in på musikprofilen kommer att gå i en egen klass.

Så ansöker du

Så här går antagningen till

Ansökningstester och intervjuer används för att kunna utvärdera de sökandes kunskaper och färdigheter.

Hur ansöker jag

Anmäl intresse till musikprofilen senast i januari via länken nedan. Vi skickar sedan en inbjudan till dig med datum och tid för antagningsproven. Färdighetsproven sker på Viktor Rydbergs samskola i Djursholm.

Färdighetsprov: sång

A

Du ska framföra en egen vald sång A cappella samt ”Vem kan segla förutan vind”.

B

Rytm- och gehör, där juryn spelar olika rytm- och melodislingor som du ska härma.

Färdighetsprov: gitarr, bas, trummor och keyboard

A

Du ska framföra ”House of the rising sun” eller ”Sweet home Alabama” samt en egen vald låt på ditt instrument.

B

Rytm- och gehörstest, där du ska härma olika rytm- och melodislingor.

C

Sjung en vers på ”Vem kan segla förutan vind”. Kör kommer att finnas på schemat.

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Stiftelsens bedriver idag två grundskolor, en i Djursholm och en i Vasastan. Besök skolans sida, läs intervjuer med lärare och hör vad eleverna har att säga!
Läs mer

När får jag besked

Du kommer att få besked senast i februari om du blir antagen till profilen. Blir du inte antagen till spetsutbildningen kan du söka till VRS fram till och med februari.

Anmäl intresse

Som vårdnadshavare anmäler du ditt barns intresse för musikprofilen på VRS samskola i Djursholm. Du blir skickad till ett Googleformulär som hanteras av skolans ledning.

Tillgängligt på dessa skolor

VRS Djursholm

Viktor Rydbergs väg 2, 182 62 Djursholm

08-622 21 20

Viktiga datum

“Lärarna vill verkligen engagera eleverna genom att uppmuntra och berätta hur man kan ha nytta av kunskaperna, det gör det mycket roligare. När man märker att en lärare brinner för sitt ämne och tycker att det är kul, så blir det roligt för oss också och man blir meddragen.”

Ellen Hövel, musikprofilen på VRS samskola