högstadium

Utbildning och inriktningar

På Viktor Rydbergs skola lägger du en gedigen grund för studier på gymnasiet, samtidigt som du utvecklar din kreativa förmåga. Att akademiska prestationer och kreativitet går hand i hand är en tanke som genomsyrar undervisningen på VRS. Därför kännetecknas undervisningen av en omväxlande och varierad pedagogik. Alla sinnen involveras i lärandet och vi uppmuntrar eleverna att utveckla sin kreativitet. Våra högstadieskolor erbjuder möjlighet till kunskapsfördjupning genom utökade timmar inom ämnena musik, engelska och matematik.

Öppet hus

VRS Sundbyberg
2019-01-23 17.00-20.00
VRS Djursholm
2019-01-23 18.00-20.00

Vem kan söka?


VRS är fristående skolor som är öppna för alla elever som har rätt att gå i grundskolan. Finns det plats på skolan har alla som grundregel rätt att gå där oavsett om skolan ligger i den kommun där man är bosatt eller i en annan kommun. Det är huvudmannen för skolan som bestämmer hur många elever som kan tas emot på skolan.

Antagning och urval VRS Vasastan

Antagning till Viktor Rydbergs skola Vasastan sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi har syskonförtur gällande syskon folkbokförda på samma adress och som är placerad på skolan under det år syskonet antas. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt i januari, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Antagning och urval VRS Sundbyberg

Antagning till Viktor Rydbergs skola Sundbyberg sker genom anmälan till vår kö. Din plats i kön baseras på anmälningsdatum och tid. Vi har syskonförtur gällande syskon folkbokförda på samma adress och som är placerad på skolan under det år syskonet antas. Besked om antagning för åk 7 skickas ut digitalt i februari, så se till att uppdatera e-postadresser i köregistreringen.

Antagning och urval VRS Djursholm

Viktor Rydbergs samskola Djursholm är en friskola som är öppen för alla sökande, oavsett vilken kommun de bor i. Om antalet sökande överstiger antalet platser sker intagning enligt närhetsprincipen. Om eleven söker till Spetsinriktning Engelska eller Musikprofil, använder dock skolan av Skolverket medgivna tester och prov som villkor för antagning eller för urvalet av elever.
Ansökan görs under skolvalsperioden under januari och februari det året barnet ska börja i åk 7, via Danderyds kommuns hemsida. Detta gäller för elever som är folkbokförda i Danderyds kommun och i annan kommun. Skolvalperioden är nu öppet för HT18. Du kan däremot anmäla intresse till VRS Djursholm.

Viktiga datum

VRS Sundbyberg
20/12

Julavslutning

VRS Djursholm
20/12

Julavslutning åk 7

VRS Vasastan
20/12

Julavslutning

VRS Sundbyberg
21/12-07/01

Jullov

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Två av VR skolors lärare står som vinnare på Lärargalan

Det finns galor för bästa idrottare, bästa musiker och bästa skådespelare, så varför har inte samhället lyft fram lärare på samma sätt genom en lärargala? Svenska skolor vimlar av energiska, kompetenta och motiverande lärare som varje dag gör skillnad för sina elever. Lärargalan 2018 hölls just på Berns i Stockholm, och bland vinnarna hittar vi två lärare från VR skolor.
27.11.2018 Lärargalan 2018

Lärare från 23 europeiska länder möttes i Tyskland

Louise Bedarvik från VRSV deltog i “Transnational Cooperation Activities” (TCA) tillsammans med ett 70-tal andra lärare från 23 europeiska länder. Det hela anordnades av Erasmus nationella organisation i Baden-Würtemberg, Tyskland.
19.11.2018 TCA i Freiburg

Till alla nyheter