Musikprofil

Om profilen

På Viktor Rydbergs skolor värderar vi de estetiska ämnena högt. Därför kan du som söker till våra högstadieskolor välja att söka till Musikprofil, vilket innebär att du har utökad tid för musik varje vecka och möjlighet att fördjupa dig inom ämnet. Du kommer att gå i en klass tillsammans med elever som delar ditt musikintresse. Tillsammans kommer ni att fördjupa er inom instrumentspel, sång, kör, låtskriveri och mycket annat. Ni kommer också att genomföra både mindre och större konserter på skolan under alla tre år. För att bli antagen till Musikprofilen gör du ett färdighetsprov där du visar upp dina förkunskaper. Därefter tar lärarna beslut om vilka som blir antagna.

Hör eleverna berätta om musikundervisningen med olika projekt och framföranden som de får göra!

Såhär ansöker du till Musikprofilen

 

Du som har ansökt kommer att bli kallad till ett färdighetsprov där du visar upp dina färdigheter.

Färdighetsprovet bedöms av skolans musiklärare och besked om eventuell plats mailas ut under februari.

VRS Sundbyberg

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Sundbyberg så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länkar här nedan.

VRS Vasastan

För att kunna anmäla dig till Musikprofilen på VRS Vasastan så behöver du först vara anmäld i kön. Därefter anmäler du ditt intresse till Musikprofilen. Se länkar här nedan.

Färdighetsprov: sång

A

Du ska framföra en egen vald låt a cappella samt ett obligatoriskt stycke som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

B

Rytm- och gehör. Juryn spelar olika rytm- och melodislingor som du ska härma.

Färdighetsprov: gitarr, bas, trummor och keyboard

A

Du framför en egen vald låt på ditt instrument samt ett obligatoriskt stycke som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

B

Rytm- och gehörstest. Du ska härma olika rytm- och melodislingor.

C

Du sjunger en vers på en sång som skolan skickar ut i god tid före färdighetsprovet.

Viggo-Böttiger-VRSV-webb

“Det känns riktigt kul att vi har mer musik på schemat. Det är kul att spela i band som vi gör på musikprofilen. Våra musiklärare ger oss låtar att spela och vi får också välja egna låtar att spela.”

Viggo Böttiger, musikprofilen på VRS Vasastan

Anmäl intresse


Som vårdnadshavare anmäler du ditt barns intresse för musikprofilen. Du blir skickad till ett Googleformulär som hanteras av respektive skolas ledning.

Vad gör jag nu?

Utforska skolorna

Stiftelsens bedriver idag fyra grundskolor, en i Djursholm, en i Vasastan, en i Sundbyberg och en i Fisksätra. Besök skolans sida, läs intervjuer med rektorer och hör vad eleverna har att säga!
Läs mer

Inspiration

Musikprofilen på VRS Vasastan fick i årskurs 9 under 10 veckor öva sångstämmor, lära sig gitarrsolon och slipa på sin solosång vilket resulterade i musikvideon till Bohemian Rhapsody – lyssna gärna!

När får jag besked

Du kommer att få besked senast i februari om du blir antagen till profilen.

Tillgängligt på dessa skolor

VRS Vasastan

Norrtullsgatan 41A, 113 45 Stockholm

08-622 21 05


VRS Sundbyberg

Landsvägen 66, 172 66 Sundbyberg

070-924 03 49


Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok