Skola och inriktning

Spetsinriktning engelska, VRS Djursholm.

Oliver Åhman går spetsinriktning engelska på Viktor Rydbergs samskola Djursholm. Han valde spetsinriktningen med mer engelska på schemat efter att ha bott i England för att fortsätta utveckla språket. Stämningen på skolan är väldigt bra menar Oliver som också berättar om sin positiva lärare som älskar att lära ut och sprider glädje bland eleverna.

Fråga

Varför valde du att börja på VRS Djursholm?

Svar

När jag tittade på öppet hus (då online på grund av Covid) visste jag direkt att jag ville börja på VRS. Lokalerna är så fina samt att de har spetsinriktning engelska. Jag har bott i England majoriteten av mitt liv och att vara med andra personer som pratar engelska var väldigt lockande.

Fråga

Hur var din första dag på skolan i årskurs 7?

Svar

Vi började med en rundtur av hela skolan. Det fanns så många klassrum och jag trodde aldrig att jag skulle kunna hitta till dem. Vi i årskurs 7 var ensamma på skolan den dagen och alla lärarna som hälsade på oss var glada och pigga. Det gav en väldigt bra känsla.

Fråga

Vad innebär det att gå spetsinriktning engelska? Måste man vara expert på engelska för att klara av skolan?

Svar

Det innebär att vi får en extra timme engelska varje vecka. På engelsklektionerna pratar vi engelska med läraren men i övrigt är alla andra lektioner på svenska. Det finns många i min klass som har engelska som modersmål. Det finns också elever som kommer från andra länder och inte är lika bra på svenska. För att bli antagen måste du göra antagningsprov med engelsklärarna. Man behöver inte vara expert på engelska men man måste gilla språket och vara intresserad.

Fråga

Berätta om en lärare som du gillar, vad utmärker hen?

Svar

Jag tycker att min engelsklärare är mycket bra. Hen älskar sitt ämne och den glädjen sprider sig till eleverna. Då skapas det roliga projekt som gör att alla elever blir engagerade. Hen förstår också när man har en jobbig dag och hjälper en om man behöver det. Det gör att man lär sig lättare.

Fråga

Hur är stämningen på skolan?

Svar

Den är väldigt bra. Det känns som om alla elever är en enda stor klass. Elever hälsar på varandra i korridorerna och hjälper de nya sjuorna runt i skolan för att hitta deras klassrum.

Fråga

Vad tror du att du kommer ta med dig från din tid på VRS?

Svar

Ge aldrig upp och kämpa på.