Elever och lärare från VRG Djursholm medverkar i UR's nya programserie The Great Debate. Programmets avsikt är att uppmuntra fler engelskalärare till debatter i undervisningssammanhang.

2019-11-20

I många engelskspråkiga länder finns en stark och lång tradition av att engagera sig i debattlag, tala inför publik och att medverka i stora debatt turneringar.

Nu kommer fenomenet till Sverige med intention att uppmuntra engelskalärare att inkludera fler debatter i undervisningen. I fyra avsnitt får sex svenska gymnasieungdomar i två olika lag uppdelat i blått och rött, chansen att lära sig att debattera med hjälp av två amerikanska retorikexperter.

Amanda Svensson and Elinor Tandberg som medverkar i programmet är elever från VRG Djursholm från Samhällsvetenskap programmet, inriktning engelska. I juryn satt vår retorikerexpert Sue Tennander från VRG Djursholm tillsammans med svenska landslagets debattcoach.

the-great-debate-vrg-djursholmProduktionen inleddes på initiativ av en producent på UR som har varit student på VRG Djursholm. The Great Debate hade seriestart 5/11 på SVT2 kl 22:45 och sänds under fyra tisdagskvällar, samt tillgängliga här.

Länktips

Dela inlägg

Twitterflöde