VRG Sundbyberg

Om vår skola

Gymnasium

VRG Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna Station, Alvik och Sickla, stannar precis vid fastigheten. Den fina byggnaden har nu genomgått en omfattande renovering. Husets karaktär har varsamt bevarats och stora öppna ytor med ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Gymnasieverksamheten startade hösten 2019 och präglas av ett nära samarbete mellan elever, personal och övriga skolor i stiftelsen. På VRG Sundbyberg läggs stort fokus på en god skolkultur och här får alla elever, oavsett program, möjlighet att utveckla sina idéer genom kursen Entreprenörskap.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!

Gymnasium - Kontakta oss: 070-828 16 31 eller info@vrgsundbyberg.vrskolor.se / emma.rydell@vrskolor.se
Se gärna filmen där skolans rektor, lärare och elever från alla program medverkar samt följ med på en virtuellt guidad tur i skolans lokaler!

Läsåret

Skolstart (VT-21)

11/01

Projektveckor

11/01 - 22/01

Mentordag

16/02

Sportlov

01/03 - 05/03

Kristi Himmelsfärd - Lovdagar

13/05 - 14/05

Projektvecka

24/05 - 28/05

Skolavslutning

10/06
Välj inriktning och ansök
Robert

“Man märker att vissa lärt sig olika saker, har olika strategier och tänker på olika sätt. Det är det som gör det så intressant och ger mig mer, att få se det ur olika perspektiv och tänka nytt.”

Robert Hogevall, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Sundbyberg

moa

“Jag valde VRG för att jag ville gå estet och få högskolebehörighet. Det känns bra att gå på VRG Sundbyberg, det är kul med en ny skola och allting är väldigt bra.”

Moa Westin, Estetprogrammet inriktning musik singer/songwriter, VRG Sundbyberg

samir

“Jag valde att börja på VRG Sundbyberg för att de undervisar matten och biologin på engelska. Det är bra om man ska fortsätta plugga vidare så man kan plugga i andra länder. Man har fler möjligheter än om det bara är på svenska.”

Samir Sharif, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Sundbyberg

Digitalt Öppet Hus på VRG Sundbyberg

 

Medverkar gör rektor Kajsa samt elever och lärare från skolans alla program

1. Estetiska programmet

2. Naturprogrammet

3. Ekonomiprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

 

(Obs! Inspelad VT-20. Estetiska programmet erbjuder nu även inriktningen Bild och formgivning men inte längre Estetik och media. Naturprogrammet erbjuder inte längre inriktningen samhälle)

Digital rundtur i våra lokaler

Följ med in i Viktor Rydberg gymnasium Sundbybergs lokaler! Under 2 minuter får du både se och höra om klassrum, korridorer, matsal och andra lokaler som skolans elever spenderar tid i.

Skolledning: Biträdande rektor Marie Öström och rektor Kajsa Parmell.

Läs intervju med Kajsa Parmell

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Elevhälsa

På våra gymnasieskolor har vi ett elevhälsoteam som består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Sundbyberg

Skolsköterska

Marie Möller marie.moller@vrskolor.se

Skolkurator

Maher Hezam maher.hezam@vrg.se

Speciallärare

Ann Wikman

ann.wikman@vrg.se

Skolkurator

Maria Friberg

maria.friberg@vrskolor.se

Biträdande rektor och specialpedagog

Marie Öström

marie.ostrom@vrg.se

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka

Estet-film!

Se kortfilmen om vårt estetiska programmet där du får möta musikeleverna Isabela, Moa och Jolina samt musikläraren Thom som berättar om de två musikinriktningarna. Dessutom får du höra bildläraren Mia om inriktningen bild och formgivning som startar till hösten 2021.

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Alexander Donka

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka

Skolmat

Det erbjuds många olika rätter i vår fina matsal som tillagas på plats av Nordrest Svea Cater. Vegetariskt alternativ och en fantastisk salladsbuffé finns också på menyn varje dag.

Alexander Donka

Entreprenörskap

På vår skola har vi profilen Entreprenörskap vilket betyder att alla elever, oavsett program, läser kursen Entreprenörskap. Där får eleverna utveckla sina entreprenöriella förmågor i olika projekt.

Läsåret


Vårterminen 2021
 • 11/1 Skolstart
 • 11/1-22/1 Projektveckor
 • 16/2 Mentordag
 • 1/3-5/3 Sportlov
 • 13/5-14/5 Kristi Himmelsfärd - Lovdagar
 • 24/5-28/5 Projektvecka
 • 10/6 Skolavslutning
Höstterminen 2021
 • 17/8 Skolstart åk 1
 • 19/8 Skolstart åk 2 & 3
 • 1/9-2/9 Temadagar
 • 3/9 Mentordag
 • 5/10 Studiedag
 • 1/11-5/11 Höstlov
 • 21/12 Julavslutning

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


VRG Odenplan-eleven Alice Heiman tar plats i Sveriges Unga Forskningslandslag för sitt AI-projekt om genus i litteratur

Under finalen av forsknings-SM vid utställningen Unga Forskare utsågs Sveriges Unga Forskningslandslag 2021 där Alice Heiman, andraårselev på Viktor Rydberg gymnasium Odenplan, nu tar plats för sitt AI-projekt om genus i litteratur. Hon blir en av flera VRG-elever som genom åren fått representera Sverige i forskning.
12.04.2021 VRG Odenplan-eleven Alice Heiman tar plats i Sveriges Unga Forskningslandslag

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Landsvägen 66
172 65 Sundbyberg

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok