VRG Sundbyberg

Om vår skola

Gymnasium

VRG Sundbyberg ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära till tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Tvärbanan, som har en sträckning med Solna Station, Alvik och Sickla, stannar precis vid fastigheten. Den fina byggnaden har nu genomgått en omfattande renovering. Husets karaktär har varsamt bevarats och stora öppna ytor med ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Gymnasieverksamheten startade hösten 2019 och präglas av ett nära samarbete mellan elever, personal och övriga skolor i stiftelsen. På VRG Sundbyberg läggs stort fokus på en god skolkultur och här får alla elever, oavsett program, möjlighet att utveckla sina idéer genom kursen Entreprenörskap.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!
Gymnasium - Kontakta oss: 070 828 16 31 eller info@vrgsundbyberg.vrskolor.se / emma.rydell@vrskolor.se

Läsåret

Skolstart HT-22 åk 1

15/08

Skolstart HT-22 åk 2 & 3

17/08

Höstlov

31/10 - 04/11

Julavslutning

22/12

Skolstart VT-23

10/01

Sportlov VT-23

27/02 - 03/03

Påsklov VT-23

07/04 - 14/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

18/05 - 19/05

Klämdag & Nationaldag

05/06 - 06/06

Skolavslutning VT-23 åk 1 & 2

08/06

Student VT-23 åk 3

09/06
Välj inriktning och ansök
moa

“Jag valde VRG för att jag ville gå estet och få högskolebehörighet. Det känns bra att gå på VRG Sundbyberg, det är kul med en ny skola och allting är väldigt bra.”

Moa Westin, Estetprogrammet inriktning musik singer/songwriter, VRG Sundbyberg

Robert

“Man märker att vissa lärt sig olika saker, har olika strategier och tänker på olika sätt. Det är det som gör det så intressant och ger mig mer, att få se det ur olika perspektiv och tänka nytt.”

Robert Hogevall, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Sundbyberg

samir

“Jag valde att börja på VRG Sundbyberg för att de undervisar matten och biologin på engelska. Det är bra om man ska fortsätta plugga vidare så man kan plugga i andra länder. Man har fler möjligheter än om det bara är på svenska.”

Samir Sharif, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, VRG Sundbyberg

Hör och se oss berätta om VRG Sundbyberg

 

Medverkar gör rektor Kajsa samt elever och lärare från skolans alla program

1. Estetiska programmet

2. Naturprogrammet

3. Ekonomiprogrammet

4. Virtuellt guidad tur i skolans lokaler

 

(Obs! Inspelad VT-20. Estetiska programmet erbjuder nu även inriktningen Bild och formgivning men inte längre Estetik och media. Naturprogrammet erbjuder inte längre inriktningen samhälle)

Läs mer i vår broschyr

 

Digital rundtur i våra lokaler

Följ med in i Viktor Rydberg gymnasium Sundbybergs lokaler! Under 2 minuter får du både se och höra om klassrum, korridorer, matsal och andra lokaler som skolans elever spenderar tid i.

Skolledning: Biträdande rektor Marie Öström, rektor Kajsa Parmell och biträdande rektor Anna-Kari Friberg.

Läs intervju med Kajsa Parmell

Skolledning: Biträdande rektor Marie Öström, rektor Kajsa Parmell och biträdande rektor Anna-Kari Friberg.

Läs intervju med Kajsa Parmell

Elevhälsa

På våra gymnasieskolor har vi ett elevhälsoteam som består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Sundbyberg

Skolsköterska

Simone Grienspan Törnwall

simone.tornwall@vrskolor.se

Skolkurator

Maria Friberg

maria.friberg@vrskolor.se

Speciallärare

Ann Wikman

ann.wikman@vrg.se

Speciallärare

Ellenor Öström Ferlenius

ellenor.ostrom@vrskolor.se

Biträdande rektor och specialpedagog

Marie Öström

marie.ostrom@vrg.se

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka

Estet-film!

Se kortfilmen om vårt estetiska programmet där du får möta musikeleverna Isabela, Moa och Jolina samt musikläraren Thom som berättar om de två musikinriktningarna. Dessutom får du höra bildläraren Mia om inriktningen bild och formgivning som startar till hösten 2021.

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Alexander Donka

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Alexander Donka

Skolmat

Det erbjuds många olika rätter i vår fina matsal som tillagas på plats av Nordrest Svea Cater. Vegetariskt alternativ och en fantastisk salladsbuffé finns också på menyn varje dag.

Alexander Donka

Entreprenörskap

På vår skola har vi profilen Entreprenörskap vilket betyder att alla elever, oavsett program, läser kursen Entreprenörskap. Där får eleverna utveckla sina entreprenöriella förmågor i olika projekt.

Läsåret


Höstterminen 2022
 • 15/8 Skolstart HT-22 åk 1
 • 17/8 Skolstart HT-22 åk 2 & 3
 • 31/10-4/11 Höstlov
 • 22/12 Julavslutning 22/12
Vårterminen 2023
 • 10/1 Skolstart VT-23
 • 27/2-3/3 Sportlov
 • 7/4-14/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 18/5-19/5 Kristi himmelsfärd - Lovdagar
 • 5/6-6/6 Klämdag & Nationaldag - Lovdagar
 • 8/6 Skolavslutning åk 1 & 2
 • 9/6 Student åk 3

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Admentum

I Admentum kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen, schema, läsa allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på Admentum

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


VRG

Öppet Hus VRG Sundbyberg

Öppet hus VRG Sundbyberg   Välkommen på Öppet Hus torsdag 5 maj. Mellan kl 18.00-20.00 har du möjlighet att gå runt i våra fina lokaler och träffa lärare och elever. Vänligen anmäl dig HÄR! Vi ser fram emot att träffa dig!...
01.04.2022 Läs mer

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Landsvägen 66
172 65 Sundbyberg

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok