VRG Odenplan

Om vår skola

Gymnasium

Nuvarande VRG Odenplan kommer till terminsstart 2023 tillsammans med VRG Jarlaplan att gemensamt bilda VRG Campus Viktor Rydberg och välkomna ca 1200 elever i de tre årskurserna. Campus kommer att bestå av två byggnader, Frejgatan 30 i ljusa, vackra lokaler intill Odenplan och Norrtullsgatan 41 A, i inbjudande lokaler som vetter mot Enkehusparken. VRG Campus Viktor Rydberg kommer att erbjuda Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet med inriktningar. Här kommer du att undervisas av skickliga lärare som sätter eleven i centrum.

Följ oss på Instagram och gilla vår Facebook-sida!
Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 50 eller info@vrgodenplan.vrskolor.se
Välkommen på Öppet Hus tisdag 29 november och 31 januari i Campus Viktor Rydbergs (f.d. VRG Odenplan) lokaler på Frejgatan 30. Mellan kl 17.00-19.00 har du som går i åk 9 möjlighet att gå runt i våra fina lokaler och träffa lärare och elever. Vi ser fram emot att träffa dig!

Läsåret

Skolstart HT-22 åk 1

15/08

Skolstart HT-22 åk 2 & 3

17/08

Höstlov

31/10 - 04/11

Julavslutning

22/12

Skolstart (VT-23)

10/01

Sportlov VT-23

27/02 - 03/03

Påsklov VT-23

07/04 - 14/04

Lovdag

01/05

Kristihimmelsfärd (Lovdagar)

18/05 - 19/05

Klämdag & Nationaldag

05/06 - 06/06

Skolavslutning VT-23 åk 1 & 2

08/06

Studenten VT-23 åk 3

09/06
Välj inriktning och ansök
Leo Gerdén

“Det som är unikt och särskilt bra med skolan är sammanhållningen mellan elever och mellan elever och lärare. Alla elever har väldigt höga mål, och när alla har den utgångspunkten blir det lätt att hjälpa och stötta varandra på den resan.”

Leo Gerdén, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende, f.d. VRG Odenplan

Ludvig Holm

“Det bästa med VRG är att det är så mycket mer än bara en skola. Det är också en mötesplats för några av landets mest drivna och ambitiösa elever och det leder till att varje dag bjuder på något nytt, oväntat och spännande. Man har aldrig en tråkig dag.”

Ludvig Holm, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap, f.d. VRG Odenplan

andrea.farell

“Jag har lärt mig massor, framför allt har min engelska utvecklats eftersom det är en engelsk profil på skolan. Man får ett helt annat perspektiv på hur man kan lära sig saker även fast det är på ett annat språk.”

Andrea Farell, Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, f.d. VRG Odenplan

Skolledning: Biträdande rektor Rob Hilliard rektor Kara Barker-Åström, biträdande rektor Warren Russell.

Läs intervju med Kara Barker-Åström

Skolledning: Biträdande rektor Rob Hilliard rektor Kara Barker-Åström, biträdande rektor Warren Russell.

Läs intervju med Kara Barker-Åström

Vi på elevhälsan på VRG består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. På skolan arbetar vi även med förebyggande och hälsofrämjande arbete och vi finns på plats delar av skolveckan.

Som elev är du alltid välkommen att titta förbi!

Alexander Donka

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Odenplan

Skolsköterska

Marie Lövholm
marie.lovholm@vrg.se

Skolkurator

Lotta Andersson
lotta.andersson@vrg.se

Speciallärare

Åsa Sundbergh
asa.sundbergh@vrg.se

Speciallärare

Pernilla Löfgren
pernilla.lofgren@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

Rob Hilliard
rob.hilliard@vrskolor.se

Blockschema

På VRG läser eleverna i blockschema vilket innebär längre sammanhållen lektionstid i varje kurs. Som regel har eleverna därmed varje kurs en gång i veckan. Lektionen är 165 minuter, inklusive rast, vilket möjliggör en varierad undervisning med olika moment. Skoldagen har en lektion på förmiddagen och en lektion på eftermiddagen. Vissa kurser är undantagna blockschemat.

Alexander Donka

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar. Medlemsskapet är frivilligt och medlemsavgiften går oavkortat till elevaktiviteter och elevföreningar som verkar på skolan.

VRG Odenplans föräldraförening

Matte Åsa VRGO

Undervisning på engelska

Att behärska det engelska språket i tal och skrift är en framgångsfaktor som blir allt viktigare. Undervisningen på VRG sker därför både på svenska och engelska. Under gymnasietiden kommer åtminstone en fjärdedel av elevens undervisning ske på engelska, av en lärare som har engelska som modersmål. Vilka kurser som ges på engelska varierar.

Skärmavbild 2021-01-18 kl. 15.52.13

Skolmat

Varje dag serveras skolmat som tillagas på plats av Klein’s Kitchen. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Se matsedeln!

oden-vrg-skolmat

Läsåret


Höstterminen 2022
 • 15/8 Skolstart HT-22 åk 1
 • 17/8 Skolstart HT-22 åk 2 & 3
 • 31/10-4/11 Höstlov
 • 22/12 Julavslutning
Vårterminen 2023
 • 10/1 Skolstart VT-23
 • 27/2-3/3 Sportlov
 • 7/4-14/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 18/5-19/5 Kristi Himmelsfärd - Lovdagar
 • 5/6-6/6 Klämdag & Nationaldag - Lovdagar
 • 8/6 Skolavslutning
 • 9/6 Studenten åk3

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Admentum

I Admentum kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen, schema, läsa allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på Admentum

Elevkåren


Viktor Rydberg Odenplans elevkår är en fristående organisation som verkar för en mer givande skoltid för sina medlemmar genom att bland annat anordna tävlingar, aktiviteter och föreläsningar. Skolledningen har ett nära samarbete med elevkåren. VRO elevkår blev 2015, 2016, 2017 samt 2018 utsedd till Stockholms bästa elevkår, av Stockholms Elevkårer. 2017 blev Elevkåren även utsedd till Sveriges bästa elevkår av Sveriges Elevkårer.

Kontakta elevkåren genom odenplanselevkar@vrg.se, besök deras hemsida och ta del av deras verksamhet på Instagram @vroelevkar!

elevkar-vrg-opl-small

Skoltidningen


VRG Odenplans skoltidning The Rydberg Tribune är en fristående organisation som ger ut fem nummer om året där de skriver om aktuella ämnen, både i skolan och i omvärlden, som berör eleverna. Tidningsredaktionen består av ett tjugotal elever på skolan. Tidningen trycks i magasinform som delas ut till elever och prenumeranter samt släpps digitalt på deras hemsida, där dessutom alla nummer sedan 2017 finns att läsa. 2020 prisades The Rydberg Tribune av Sveriges Tidskrifter med utmärkelsen Årets Skoltidskrift, läs mer här.

Ta del av deras verksamhet på Instagram @therydbergtribune

Alexander Donka

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Frejgatan 30
113 49 Stockholm

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits.

Ok