VRG Odenplan

Om vår skola

Gymnasium

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är nyligen omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 550 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Följ oss i social media

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 50 eller info@vrskolor.se

Infokvällar

Kom och träffa rektor, lärare och elever och få svar på alla dina frågor.

Öppet hus

 • 2018-05-04 14.00-16.00
Besök skolan dagtid och upplev VRG-atmosfären.

“Många har synpunkter om vad skolorna är innan man går här. När man väl är här inser man att det inte är så och att eleverna kommer från precis överallt. Vissa pendlar 1 1/2 timme för att komma till skolan, några bor 2 minuter härifrån. Det är skönt att det är så varierat.”

 

Nikol Kanavakis, natur/sam, VRG Odenplan

“Det är en väldigt engagerad skola, så mycket mer än bara klassrum och en skola. Här får du chansen att göra så mycket annat, rollspel och resor.”

 

William Karlsson, sam/beteende, VRG Odenplan

Skolledning: Biträdande rektor Anna Sarri Krantz, rektor John di Maria och biträdande rektor Stina Afsenius.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Elevhälsa


Vi på Elevhälsan på VRG Odenplan består av kurator, skolsköterska och specialpedagoger, och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Odenplan

Skolsköterska

Maria Wallin
maria.wallin@vrg.se

Skolkurator

Maher Hezam
maher.hezam@vrg.se

Speciallärare

Åsa Sundbergh
asa.sundbergh@vrg.se

Speciallärare

Pernilla Löfgren
pernilla.lofgren@vrg.se

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Skolmat

Klein’s Kitchen står för den näringsriktiga maten på VRG Odenplan. Här lagas maten på plats i vårt stora, nyrenoverade kök.

Läsårsdata


Vårtermin 2018
 • 9/1 Projekt börjar
 • 22/1 VT2018 börjar
 • v 9 Sportlov
 • v 14 Påsklov
 • 12/6 sommaravslutning alla årskurser
 • 13/6 VRG Student
Hösttermin 2018
 • 20/8 åk 1 börjar
 • 22/8 åk 2/3 börjar
 • v 44 Höstlov
 • 20/12 julavslutning alla årskurser
Vårtermin 2019
 • 8/1 Projekt börjar
 • 21/1 VT2018 börjar
 • v 9 Sportlov
 • v 16 Påsklov
 • 13/6 sommaravslutning alla årskurser
 • 14/6 prel. VRG Student

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Elevkåren


Viktor Rydberg Odenplans elevkår är en fristående organisation som verkar för en mer givande skoltid för sina medlemmar genom att anordna tävlingar & event, föreläsningar och helt enkelt fylla korridoren utanför klassrummet med liv. Elevkåren blev 2015 och 2016 utsedd till Stockholms bästa elevkår.

Kontakta elevkåren genom odenplanselevkar@vrg.se eller besök deras hemsida.

Design thinking

04.02.2018
– ett sätt att bygga på varandras idéer för att lösa problem och forma en produkt utifrån användarens behov (Guest blogger:  Hanna Forsberg – originally posted on Hannas Skolblogg, here>>) Den här veckan hade Viktor Rydberg Gymnasium (VRG), Dju...
04.02.2018 Läs mer »

Till alla projekt

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Elevhälsan får egen Facebooksida

Elevhälsan  på de olika gymnasieskolorna får nu en egen Facebooksida. Där kan eleverna lätt boka tid, få den hjälp de söker eller gå in och läsa om olika tips och råd som hela tiden uppdateras där. Vi tycker detta är ett bra sätt och ett alternativ för att...
16.04.2018 Läs mer

Stiftelsens styrelse på besök

I torsdags, den 12 april, var det dags för delar av styrelsen att besöka två av de sex skolorna. Denna gång av det gymnasiet på Jarlaplan och högstadiet i Vasastan som fick besök.
16.04.2018 Läs mer

Elever från Odenplan vinner pris på utställningen Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Av över 500 anmälda projekt var det 55 stycken som gick till finalerna i Stockholm. Fyra stycken elever från vårt gymnasium på Odenplan var bland finalisterna, och stod sedan som vinnare i olika kategorier.
26.03.2018 Läs mer

ResearchED 2018 in Haninge

What evidence do we have to guide our work at #VRSkolor? How can we become a part of the conversation between educational researchers and teachers? How do we know when we are doing the right thing? To find the answers to these questions, VR school leaders and VR lead teachers attended ResearchED 2018 in Haninge.
19.03.2018 Läs mer

Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan!

Frejgatan 30
113 49 Stockholm