VRG Odenplan

Om vår skola

Gymnasium

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är nyligen omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 550 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Följ oss i social media

Gymnasium - Kontakta oss: 08 622 21 50 eller info@vrskolor.se

Infokvällar

Öppet hus

 • 2019-04-26 14.00-16.00
Besök skolan dagtid och upplev VRG-atmosfären.

Viktiga datum

Påsklov

15/04 - 22/04

Lovdag

01/05
Välj inriktning och ansök

“Många har synpunkter om vad skolorna är innan man går här. När man väl är här inser man att det inte är så och att eleverna kommer från precis överallt. Vissa pendlar 1 1/2 timme för att komma till skolan, några bor 2 minuter härifrån. Det är skönt att det är så varierat.”

Nikol Kanavakis, natur/sam, VRG Odenplan

“Det är en väldigt engagerad skola, så mycket mer än bara klassrum och en skola. Här får du chansen att göra så mycket annat, rollspel och resor.”

William Karlsson, sam/beteende, VRG Odenplan

Skolledning: Biträdande rektor Anna Sarri Krantz, rektor Christina Nyström och biträdande rektor Stina Afsenius.

Kolla in våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan!

Elevhälsa


Vi på elevhälsan på VRG Odenplan består av kurator, skolsköterska och speciallärare, och vi har tillgång till specialpedagoger, skolläkare och skolpsykolog. Vi kan vara ett stöd och hjälp för dig i frågor kring ditt fysiska och psykiska mående och till oss är du välkommen med stort som smått. Vi arbetar på skolan med förebyggande och hälsofrämjande arbete och finns på plats måndag-fredag.

Du är, som elev, alltid välkommen att titta förbi!

Vi jobbar med Elevhälsa på VRG Odenplan

Skolsköterska

Maria Wallin
maria.wallin@vrg.se

Skolkurator

Maher Hezam
maher.hezam@vrg.se

Speciallärare

Åsa Sundbergh
asa.sundbergh@vrg.se

Speciallärare

Pernilla Löfgren
pernilla.lofgren@vrg.se

Biträdande rektor ansvarig för Elevhälsa

Anna Sarri Krantz
anna.sarri@vrg.se

Föräldraförening

Föräldraföreningens syfte är att möjliggöra ett nära samarbete mellan skola, hem och fritid genom ett nätverk av engagerade föräldrar.

Odenplans föräldraförening

Skolmat

Klein’s Kitchen står för den näringsriktiga maten på VRG Odenplan. Här lagas maten på plats i vårt stora, nyrenoverade kök.

Läsårsdata


Hösttermin 2018
 • 20/8 Skolstart åk 1
  kl.09.00
 • 22/8 Skolstart åk 2 och 3
  kl.08.30
 • 1/10 Studiedag
 • 29/10-2/11 Höstlov
 • 20/12 Julavslutning
Vårterminen 2019
 • 8/1 Skolstart
 • 25/2-1/3 Sportlov
 • 15/4-22/4 Påsklov
 • 1/5 Lovdag
 • 30/5+31/5 Lovdagar
 • 6/6+7/6 Lovdagar
 • 13/6 Skolavslutning
 • 14/6 Studenten åk3

Frånvaroanmälan

För elever under 18 år är det vårdnadshavaren som gör frånvaroanmälan. Om en anmälan inte har gjorts och eleven inte har närvaro, delges vårdnadshavaren detta via sms. Hanteringen av frånvaro sköts med hjälp av skolans intranät.

Gör frånvaroanmälan

Skolans intranät

På intranätet kan elev och vårdnadshavare anmäla frånvaro, se läxor, omdömen och schema, läsa veckobrev och allmän information från skolans ledning och pedagogiska personal. Här finns även länkar som hjälper dig i dina studier.

Logga in på intranätet

Elevkåren


Viktor Rydberg Odenplans elevkår är en fristående organisation som verkar för en mer givande skoltid för sina medlemmar genom att anordna tävlingar & event, föreläsningar och helt enkelt fylla korridoren utanför klassrummet med liv. Elevkåren blev 2015, 2016, 2017 samt 2018 utsedd till Stockholms bästa elevkår. 2017 blev Elevkåren även utsedd till Sveriges bästa elevkår av Sveriges Elevkårer.

Kontakta elevkåren genom odenplanselevkar@vrg.se eller besök deras hemsida.

Till alla projekt

Filtrera nyheterna genom att välja en typ nedan


Till alla nyheter

Har du några frågor?

Om du inte hittar svaren du söker på webbplatsen eller under vår FAQ, så är du välkommen att kontakta oss. Det smidigaste sättet är att använda formuläret. Vi svarar så fort vi kan! Om du är intresserad av att arbeta hos oss, vänligen fyll i formuläret på sidan ”Arbeta här”, inte detta formulär.

Frejgatan 30
113 49 Stockholm